ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζαχαράκη: Μειώμενες κατά 80% οι καταλήψεις

11:43 - 16 Οκτ 2020 | Πολιτική
Ζαχαράκη: Μειώμενες κατά 80% οι καταλήψεις
Για μείωση πάνω απο 80% στην Ελλάδα των καταλήψεων σχολείων έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη προσθέτοντας ότι «τα παιδιά επιστρέφουν στις τάξεις για να συμπληρώσουν τα κενά απο πέρυσι στην ύλη».

Μιλώντας, δε, για τις προσλήψεις αναπληρωτών που ανακοίνωσε την Παρασκεύη το υπουργείο Παιδείας είπε ότι «αυτοί οι 2.300 είναι οι περιπτώσεις εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομαδες. Με έξτρα πιστώσεις θα καλύψουμε τους ανθρώπους αυτούς που για 3 μήνες και για όσο διάστημα θα χρειαστεί θα λείψουν».

Προανήγγειλε, δε, ότι «πάλι θα υπάρξουν πιστώσεις για να καλυφθούν κενά από κανονικές άδειες και στη γενική και την ειδική αγωγή».

Επισήμανε, μάλιστα, ότι «τον Φεβρουάριο στην περσινή σχολικά χρονιά φτάσαμε τους 42.000 αναπληρωτές χωρίς να έχουμε διορίσει ενώ φέτος έχουμε διορίσει 4.500 εκπαιδευτικούς στην ειδική αγωγή» με τους αναπληρωτές που έχουν προσληφθεί φέτος να ξεπερνούν τους 49.000.

Μιλώντας για τις προσλήψεις 2.800 ψυχολόγων με κονδύλι πάνω από 40 εκατ. μέσω ΕΣΠΑ η κυρία Ζαχαράκη είπε ότι «καλύπτει την μεγάλη ανάγκη να στηριχθούν τα παιδιά και οι μεγάλοι σε πρωτοφανείς προκλήσεις όχι μόνο του κορωνοϊού αλλά σχολικού εκφοβισμού ή απώλειας. Αυτό το προσωπικό θα ειναι ανά συστάδες σχολείων και στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση» προσθέτοντας ότι «τόσος μαζικός αριθμός ψυχολόγων είναι πρωτοφανής».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.