ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίκη Χρυσής Αυγής-Αίτημα αναστολής:Όλη του η ζωή πίτσα και πεϊνιρλί

12:20 - 16 Οκτ 2020 | Πολιτική
Δίκη Χρυσής Αυγής-Αίτημα αναστολής:Όλη του η ζωή πίτσα και πεϊνιρλί
Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται τα αιτήματα αναστολής των ποινών από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής.

Από την Πέμπτη υπήρξαν πολλές... ευφάνταστες δικαιολογίες για να μην εκτελεστούν οι ποινές, αλλά και την Παρασκευή το επίπεδο ήταν "υψηλό".

Για παράδειγμα, η αγόρευση για την αναστολή της ποινής του πρώην βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5,5 ετών, ήταν... απολαυστική

Όπως είπε η συνήγορός του, ο κ. Μπούκουρας έχει εκτίσει ήδη 12 μήνες στη φυλακή και "μέχρι να ολοκληρωθεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αν μπει φυλακή θα έχει εκτίσει την ποινή του." Υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης ήρθαν 13 μάρτυρες ανάμεσα τους και ένας μητροπολίτης, οι οποίοι περιέγραψαν την σύννομη και ήσυχη ζωή που ζει ο Σταθης Μπούκουρας.

 «Κ. Πρόεδρε ο Μπούκουρας δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από πίτσες και πεϊνιρλί», είπε η συνήγορός του.

Για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο στον οποίο επίσης έχει δοθεί ελαφρυντικό, η συνήγορός του επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους ενώ επισήμανε ότι έχει αποχωρήσει από την Χρυσή Αυγή.

Για τον Μιχάλη Αρβανίτη υποστήριξε ότι αν εκτελεστεί η ποινή που επιβλήθηκε στον εντολέα της τότε εκείνος θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς είναι 75ετών.

Ηλιοπουλος: Δώστε μου μου μια δευτερη ευκαιρία

«Δεν μπορώ να κρύψω την πικρία μου για τη καταδίκη». Μίλησε για τις δυο ανήλικες κόρες του, ο οποίες όπως είπε, δέχονται μπούλινγκ στο σχολείο.  Ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει με την οικογένειά του. «Με καταδικάσατε αλλά παρακαλώ για μια δεύτερη ευκαιρία με εξοντώσετε» είπε ο ίδιος ο Παν. Ηλιοπουλος ατο δικαστήριο ζητώντας την αναστολή εκτελεσης της ποινής του.

Η εν διαστάσει από το 2012 σύζυγος του Ν. Μίχου κατέθεσε άλλωστε πως είναι ο μόνος που μπορεί να στηρίξει την οικογένεια. «Αν ο Νίκος εκτίσει την ποινή του εμείς θα οδηγηθούμε σε απόγνωση» είπε χαρακτηριστικά.

Κασιδιάρης: Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει

«Ήρθα να υποβάλω το αίτημα αναστολής μέχρι την έφεση. Και για να διακηρύξω την αθωότητά μου» ξεκίνησε ο Ηλίας Κασιδιάρης και συνέχισε: «Επί οκτώ ώρες η εισαγγελέας έχει δηλώσει πως είμαι αθώος. Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις, όταν προφυλακίστηκα για ένα χρόνο και τότε τόνιζαν πως είμαι αθώος. Ομοίως και τώρα επιμένω πως για το αδίκημα που κρίθηκα ένοχος, ζητώ το δικαίωμα να πάω στο Εφετείο. Εάν δεν την πάρω, δεν θα έχω αυτό το δικαίωμα. Μέχρι να ξεκινήσει το Εφετείο δυστυχώς θα έχω εκτίσει αυτή την εξοντωτική ποινή».

Για την ανεπανόρθωτη βλάβη που, όπως είπε, θα υποστεί, εξήγησε: «Ξεκίνησα και πάλι την επαγγελματική ζωή μου, τη δουλειά μου. Για δεύτερη φορά θα είμαι στη φυλακή, χωρίς να έχω το δικαίωμα μιας κρίσης σε δεύτερο βαθμό... Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει σε κάθε επίπεδο. Έχουν ήδη παραβιαστεί όσα αναφέρει η ΕΣΔΑ. Δεν είναι δυνατόν να κρίνετε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την αίθουσα. Βγήκαν όλοι οι πολιτικοί και προανήγγειλαν την απόφαση και πίεσαν με τρόπο παράνομο».

«Μην μου στέρησετε αυτό το δικαίωμα που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ακούστηκαν τρανταχτά νομικά επιχειρήματα. Σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας υπήρξαν δικαστές και εισαγγελείς που είπαν πως είμαι αθώος» .

Τελευταία τροποποίηση στις 13:50 - 16 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.