ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρδαλιάς: Η κατάσταση είναι κρίσιμη-Έλεγχοι ΕΟΔΥ στην Κοζάνη

14:31 - 17 Οκτ 2020 | Πολιτική
Χαρδαλιάς: Η κατάσταση είναι κρίσιμη-Έλεγχοι ΕΟΔΥ στην Κοζάνη
Την ανησυχία του για την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν η Κοζάνη, αλλά και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, όπως η Καστοριά, η Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα, εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, εν μέσω του β' κύματος της πανδημίας.

Παρότι ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν δεν τίθεται ζήτημα επιβολής πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, παραδέχθηκε ότι «η κατάσταση είναι κρίσιμη για όλη την χώρα», ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες «να τηρήσουν με αυστηρότητα και ευλάβεια τα μέτρα που έχουν συστήσει οι επιδημιολόγοι».

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε τις προσπάθειες που έχουμε κάνει να πάνε χαμένες. Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι στις δύσκολες καταστάσεις έχει αντανακλαστικά» συνέχισε ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη της Κοζάνης, μία ημέρα μετά την κήρυξη της Περιφερειακής Ενότητας σε κατάσταση συναγερμού (Κατηγορία 4).

Υπενθύμισε δε, ότι από την Κοζάνη ξεκίνησε το πρώτο κύμα του περασμένου Μαρτίου και «από την ίδια περιοχή διαπιστώνουμε ότι ξεκινά και η δεύτερη φάση της πανδημίας».

«Η δυτική Μακεδονία, όπως με συνταραγμένο τρόπο κέρδισε την μάχη την περασμένη άνοιξη, το ίδιο ακριβώς θα πετύχει και σήμερα με την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος» συμπλήρωσε, καλώντας τους πολίτες να τηρήσουν απαρέγκλιτα τα μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το πρωί της Παρασκευής, εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα περιορισμού σ' όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, όπως η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, καθώς η αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

Ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε 482 τεστ- 27 θετικά

Σύμφωνα με τα στοιχεία των δράσεων για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν οι Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, για την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, προκύπτει ότι διενεργήθηκαν περισσότεροι από 400 έλεγχοι σε δομές και κεντρικά σημεία του νομού.

Συγκεκριμένα, στις αποστολές που οργανώθηκαν πραγματοποιήθηκαν συνολικά 482 έλεγχοι (402 αντιγονικοί έλεγχοι γρήγορου τεστ -rapid test- και 80 μοριακοί –pcr). Οι έλεγχοι αφορούσαν ιχνηλατήσεις στενών επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Κέντρο Υγείας Κοζάνης (47 δείγματα) και μαζικούς ελέγχους σε κεντρικές πλατείες της Πτολεμαΐδας (100 τεστ) και τις πλατείες Νίκης και Λασσάνη στην Κοζάνη (335 τεστ).

Από τα αποτελέσματα των 402 rapid test ανευρέθηκαν 27 κρούσματα (1 στην πλατεία Πτολεμαΐδας και 26 στις πλατείες της Κοζάνης), ποσοστό 6,7%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.