ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί προωθείται η αύξηση της στρατιωτικής θητείας-Πότε θα γίνει

11:05 - 19 Οκτ 2020 | Πολιτική
Γιατί προωθείται η αύξηση της στρατιωτικής θητείας-Πότε θα γίνει
Την αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς κατά τρεις μήνες, δηλαδή απο τους 9 που είναι τώρα στους 12 μήνες, προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι και φαίνεται πως τελικά η απόφαση ελήφθη. Μένει να δούμε πότε ακριβώς θα γίνει η αύξηση της θητείας και φυσικά αν θα ισχύσει και για τους στρατιώτες που υπηρετούν ήδη τη θητεία τους, κάτι που βέβαια δεν μοιάζει αρκετά πιθανό.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η αύξηση της θητείας προορίζεται για τις αρχές του νέου έτους.

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε τις σχετικές δηλώσεις από τη Θάσο και σημείωσε πως με την αύξηση της θητείας θα ενισχυθεί ο στρατός στον Έβρο.

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αφού επεσήμανε ότι «η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές και διασφαλίζουν τις συνθήκες, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής» πρόσθεσε:

«Με τον δεδομένο σχεδιασμό για προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, έλευση περισσότερων στρατευσίμων, από την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες που θα γίνει σύντομα και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν τους αξιωματικούς στο στρατό ξηράς, την πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν περισσότεροι στον Έβρο να υπηρετήσουν».

Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση εξέταζε και το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η στράτευση στα 18, κάτι που ακόμη, ωστόσο, βρίσκεται υπό εξέταση.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:35 - 19 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.