ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνοτουρκικά: Η Γερμανία επιμένει σε ρόλο «διαιτητή»-Ζητά διερευνητικές επαφές

13:32 - 19 Οκτ 2020 | Πολιτική
Ελληνοτουρκικά: Η Γερμανία επιμένει σε ρόλο «διαιτητή»-Ζητά διερευνητικές επαφές
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας δήλωσε τη Δευτέρα πως η χώρα του επιμένει στο ρόλο του διαμεσολαβητή για τη βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας.

Η διαμεσολαβητική προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας συνεχίζεται, με στόχο τις απευθείας συνομιλίες των δύο πλευρών, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Χωρίς να κάνει σχεδόν την παραμικρή κριτική στην τουρκική στάση ο Κρίστοφερ Μπούργκερ θεωρεί πως Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να τα βρουν. Σημείωσε βέβαια πως ακόμη δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για τις διερευνητικές επαφές, αλλά πρόσθεσε πως η Γερμανία εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται εδώ και πολλές εβδομάδες σε επαφή τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Τουρκία, πάντα με στόχο να καταστούν εφικτές απευθείας συνομιλίες για τα θέματα που τίθενται στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτές οι προσπάθειες συνεχίζονται», δήλωσε ο Κρίστοφερ Μπούργκερ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί επί του παρόντος να ανακοινώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες συνομιλιών Γερμανών αξιωματούχων.

Ο κ. Μπούργκερ επιφυλάχθηκε ακόμη να τοποθετηθεί, αφού ενημερωθεί, σχετικά με το νέο σχέδιο έρευνας και διάσωσης που παρουσίασε το Σάββατο η Τουρκία, το οποίο γνωρίζει, όπως διευκρίνισε, μόνο από τα ΜΜΕ. Αν και έχουν περάσει 48 ώρες από τότε δηλαδή, ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ δηλώνει... άγνοια.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ενδεχομένως θα υπάρξει άμεσα επαφή Μέρκελ-Ερντογάν για το ζήτημα.

Νωρίτερα, ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, είχε χαρακτηρίσει "παράνομες" τις τουρκικές ενέργειες, ωστόσο, σημείωσε πως από μεριάς ΕΕ δεν υπάρχει κάποια νέα εξέλιξη και πως θα υπάρξουν αποφάσεις σε... βάθος χρόνου.

Όσο για το ενδεχόμενο να συμβεί θερμό επεισόδιο, τόνισε πως η Ελλάδα προετοιμάζεται για τα πάντα.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:35 - 19 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.