ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Δεν παραχωρούμε στις ασφαλιστικές μονομερές δικαίωμα αναπροσαρμογής

18:11 - 19 Οκτ 2020 | Πολιτική
Γεωργιάδης: Δεν παραχωρούμε στις ασφαλιστικές μονομερές δικαίωμα αναπροσαρμογής
"Δεν παραχωρούμε στις ασφαλιστικές εταιρείες το μονομερές δικαίωμα της αναπροσαρμογής", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για ρύθμιση-'δώρο' στις ασφαλιστικές εταιρείες (Άρθρο 268 του Σχεδίου Νόμου του υπουργείου Οικονομικών: "Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας")"

Όπως επισημαίνει ο υπουργός, "η διάταξη αναφέρεται μόνο σε εκείνα τα συμβόλαια που ήδη έχουν το μονομερές δικαίωμα αναπροσαρμογής. Άρα, δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα δώρο, ούτε σκανδαλώδες, ούτε μη σκανδαλώδες, σε κάποιον εφόσον ήδη το έχει.

Τα συμβόλαια για τα οποία προβλέπεται συγκεκριμένη αναπροσαρμογή με ποσοστό ετήσιο ή κλειδωμένο ασφαλιστήριο, δεν επιλαμβάνονται της παρούσης διάταξης.

Παρ’ όλο που σήμερα ξεκαθαρίστηκε στη Βουλή αυτό ακριβώς το θέμα, μετά από τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων κι ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν διατύπωσαν κανένα αντίλογο, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε αυτήν την άθλια ανακοίνωση. Τόσο σοβαρή αντιπολίτευση έχουμε!", καταλήγει η ανακοίνωση.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.