ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίκη Χρυσής Αυγής: Επιμένει η εισαγγελέας σε αναστολές για όλους

12:27 - 21 Οκτ 2020 | Πολιτική
Δίκη Χρυσής Αυγής: Επιμένει η εισαγγελέας σε αναστολές για όλους
Η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής επέμεινε την Τετάρτη στην πρότασή της για αναστολή των ποινών για όλους τους καταδικασθέντες πλην του Γιώργου Ρουπακιά.

Θυμίζουμε πως την Τρίτη η Πρόεδρος του τριμελούς Εφετείου είχε υπογραμμίσει το γεγονός ότι η κα. εισαγγελέας στην αγόρευσή της είχε δηλώσει ότι οι καταθικασθέντες είχαν λευκό ποινικό μητρώο, κάτι που στην πραγματικότητα δεν ισχύει.

Η εισαγγελέας επανήλθε στο θέμα την Τετάρτη και επέμεινε στην πρότασή της για αναστολή της έκτισης της ποινής για όλους τους καταδικασθέντες σε βαριές ποινές.

Για τους έντεκα με τα «λερωμένα» ποινικά μητρώα η εισαγγελέας ανέφερε ότι οι καταδίκες τους για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και λοιπά έχουν γίνει στο πλαίσιο της ένταξης τους στην εγκληματική οργάνωση, κατηγορία που δικάζεται από το παρόν δικαστήριο. Αλλωστε, πρόσθεσε όλοι έχουν εκτίσει τις ποινές τους.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στον νέο ποινικό κώδικα που έχει καταστήσει ευνοϊκότερη την αναστολή στην έκτιση της ποινής για καταδικασθέντες, ενώ επανέλαβε, ότι οι καταδικασθέντες δεν είναι ύποπτοι φυγής, έχουν τηρήσει τους περιοριστικούς όρους, έχουν μόνιμη κατοικία και λοιπά. Σε σχέση με αυτό, το δικαστήριο ερευνά το ζήτημα του Γιάννη Λαγού σε σχέση με το εάν παραβίασε ή όχι περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Τέλος, η εισαγγελέας χαρακτήρισε «ανήθικους» τους χαρακτηρισμούς που έχουν διατυπωθεί σε βάρος της, τονίζοντας ότι δέχεται, κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου, επιθέσεις «γιατί οι εισαγγελικές προτάσεις μου δεν είναι αρεστές».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.