ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Αποφασίζονται νέα μέτρα- Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19.00 το απόγευμα

10:52 - 22 Οκτ 2020 | Πολιτική
Κορονοϊός: Αποφασίζονται νέα μέτρα- Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19.00 το απόγευμα
Το σερί αρνητικών ρεκόρ κρουσμάτων κινητοποιεί την κυβέρνηση, που αποφασίζει σήμερα για τη λήψη νέων μέτρων. Διαδοχικές συσκέψεις θα καταλήξουν σε ανακοινώσεις το απόγευμα, ενώ αναμένεται και τηλεοπτικό μήνυμα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στους πολίτες.

Στις 12:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες καθώς συνολικά 43 από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας μετρούν θετικά κρούσματα κορωνοϊού, δύο εκ των οποίων (Κοζάνη, Καστοριά) βρίσκονται στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού και σε τοπικό lockdown και άλλες 17 σε «πορτοκαλί» συναγερμό, λίγο πριν το lockdown.

To πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στο προεδρικό Μέγαρο όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλο. Ο Πρωθυπουργός είπε στην Πρόεδρο ότι βρισκόμαστε σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας και θα ενημερώσει τους πολίτες για την κατάσταση. 

«Εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά αυτό δεν είναι παρηγοριά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο τραπέζι του Μαξίμου βρίσκονται μέτρα όπως:

· υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
· περιορισμός της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες (σε περιοχές ενταγμένες στα επίπεδα 3 και 4)
· και επαυξημένες περιπολίες σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους συνάθροισης κυρίως τις βραδινές ώρες, με στόχο την αποφυγή του συνωστισμού.

Κορονοϊός: Ο χάρτης της Ελλάδας-Οι περιοχές σε «κόκκινο» και «πορτοκαλί»

Άλλαξαν τα χρώματα του επιδημιολογικού χάρτη της Ελλάδας, μετά τα δύο συνεχόμενα αρνητικά ρεκόρ της Τρίτης και της Τετάρτης. Πολλές περιοχές της χώρας βάφτηκαν "πορτοκαλί" και βρίσκονται ένα βήμα πριν από το lockdown, ενώ είναι ενδεικτικό του πόσο ραγδαία εξελίσσονται τα πράγματα το γεγονός ότι οι Σέρρες πήγαν απευθείας από το "πράσινο" επίπεδο 1 στο "πορτοκαλί" επίπεδο 3.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία οδηγούν την επιτροπή για τον κορονοϊό να αλλάξει σε Επίπεδο 4 (τοπικό Lockdown) την Καστοριά, ενώ με πορτοκαλί χρώμα (Επίπεδο 3) βάφονται πλέον Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βοιωτία και Σέρρες.

Στο επίπεδο 3 βρίσκεται φυσικά και η Αττική που παρέμεινε σε αυτό.

Η κυβέρνηση δημοσιοποίησε τον ανανεωμένο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας με τις αλλαγές στο επίπεδο κινδύνου, ενώ την Πέμπτη θα υπάρξει και σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό. Οι πιθανότητες για νέα μέτρα είναι ιδιαίτερα αυξημένες, ενώ αναμένεται να έχουμε και νέο διάγγελμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο νέος χάρτης έχει εως εξής:

Map neos2210

Έτσι, 24 περιφερειακές ενότητες βάφονται πλέον πορτοκαλί, πράγμα που σημαίνει πως βρίσκονται σε επίπεδο αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης, ανάμεσά τους και η Αττική και η Θεσσαλονίκη.



Map-2
Map-3
Τελευταία τροποποίηση στις 11:50 - 22 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.