ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη φυλακή ο Μιχαλολιάκος και οι...υπασπιστές του

13:18 - 22 Οκτ 2020 | Πολιτική
Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη φυλακή ο Μιχαλολιάκος και οι...υπασπιστές του
Στη φυλακή οδηγούνται ο Μιχαλολιάκος και όλο το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής, κατόπιν απόφασης του τριμελούς Εφετείου, που δεν έκανε δεκτά τα αιτήματα αναστολών των ποινών.

Συνεπώς, στη φυλακή οδηγούνται οι καταδικασθέντες ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος (13 έτη και 6 μήνες), Ηλίας Κασιδιάρης (13 έτη και 6 μήνες), Γιώργος Γερμενής (13 έτη και 6 μήνες), Ηλίας Παναγιώταρος (13 έτη), Γιάννης Λαγός (13 έτη και 8 μήνες), Χρήστος Παππάς (13 έτη και 3 μήνες) και Αρτέμης Ματθαιόπουλος (10 έτη).

Αναστολή δόθηκε σε 12 άτομα μεταξύ των οποίων και οι πρώην βουλευτές Μιχαήλ Αρβανίτης, Ελένη Ζαρούλια, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας και Δημήτρης Κουκούτσης.

Στους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που πήραν αναστολή εκτέλεσης των ποινών τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης 20.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και της εμφάνισης στα αστυνομικά τμήματα των περιοχών όπου κατοικούν κάθε 1η και 16η του μήνα. Περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν και στους άλλους 7 που ελαβαν αναστολή.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης παραδόθηκε στην Αστυνομία λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ενώ ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος, βγήκε από το σπίτι του, δήλωσε ότι «είναι περήφανος  που πάει φυλακή για τις ιδέες του» και επέστρεψε στο σπίτι του συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ελένη Ζαρούλια. 

Την άγουσα για την φυλακή παίρνουν ακόμα οι πυρηνάρχες Νίκαιας και Περάματος, Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζης, καθώς φυσικά και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιωργος Ρουπακιάς, που έχει καταδικασθεί σε ισόβια.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:57 - 22 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.