ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη ΓΑΔΑ παραδόθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος

17:15 - 22 Οκτ 2020 | Πολιτική
Στη ΓΑΔΑ παραδόθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος
Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, οδηγήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ο αρχηγός της ΧΑ μετέβη λίγα λεπτά αργότερα στη ΓΑΔΑ με επεισοδιακό τρόπο, με τη γυναίκα του, Ελένη Ζαρούλια, που οδηγούσε το αυτοκίνητο, να βρίζει τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που βρίσκονταν στο σημείο. Ο ίδιος δήλωσε ότι «δεν φοβάται».

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης την ιστορική απόφαση του: Συγκεκριμένα στη φυλακή οδηγούνται 38 στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τα μέλη της ηγετικής ομάδας της ΧΑ, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιώργος Γερμενής, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Ιωάννης Λαγός, ο Χρήστος Παππάς, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος και πολλά επιχειρησιακά στελέχη που είχαν δραστηριότητα στις εγκληματικές δράσεις της οργάνωσης, όπως οι Πατέλης, Πανταζής, Καζαντζόγλου και πολλοί άλλοι. 

Επίσης οι Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Μίχος ως μέλη της οργάνωσης. 

Αναστολή δόθηκε μόνο σε 12 από τους κατηγορούμενους. Μεταξύ εκείνων που έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι εφέσεις τους είναι και οι πρώην βουλευτές Μιχαήλ Αρβανίτης, Ελένη Ζαρούλια, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας και Δημήτρης Κουκούτσης.

Οι παραπάνω μένουν ελεύθεροι μέχρι την έφεση, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της χρηματικής εγγυοδοσίας των 20.000 ευρώ.

Ελεύθεροι αφήνονται οι Γιώργος Σκάλκος, Γιώργος Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός και Εμμανουήλ Δασκαλάκης, στους οποίους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:19 - 22 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.