ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιβεβαιώθηκε η επίσκεψη Λαβρόφ στην Ελλάδα-«Πολύ σημαντική», λένε διπλωματικές πηγές

17:25 - 22 Οκτ 2020 | Πολιτική
Επιβεβαιώθηκε η επίσκεψη Λαβρόφ στην Ελλάδα-«Πολύ σημαντική», λένε διπλωματικές πηγές
Την επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες μέρες, επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η ρωσική κυβέρνηση.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ανακοίνωσε συγκεκριμένα πως ο κ. Λαβρόφ θα βρεθεί στη χώρα μας στις 26 Οκτωβρίου, σε μια «επίσκεψη εργασίας», κατά την οποία θα συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πρόκειται για μία σημαντική επίσκεψη, όπως υπογραμμίζουν κυβερνητικές και διπλωματικές πηγές, καθώς η Ρωσία το τελευταίο διάστημα μοιάζει να αναλαμβάνει δράση εναντίον των τουρκικών κινήσεων, ιδιαίτερα μετά τις προκλήσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Να θυμίσουμε πως προ ημερών η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα σημείωνε ότι η Μόσχα αναγνωρίζει το νόμιμο κατά το Διεθνές Δίκαιο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια.

Επίσης, υπήρξε και η με... νόημα ανάρτηση του ρωσικού ΥΠΕΞ, με αφορμή την 193η επέτειο από την Ναυμαχία του Ναυαρίνου. Ως γνωστόν, Ρωσία, Γαλλία και Βρετανία βύθισαν στις 20 Οκτωβρίου 1827 τον Οθωμανικό Στόλο και άνοιξε ο δρόμος για την ανεξαρτησία του Ελληνικού Κράτους.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 17:34 - 22 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.