ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόταση μομφής Τσίπρα κατά Σταϊκούρα για τον πτωχευτικό κώδικα

17:57 - 22 Οκτ 2020 | Πολιτική
Πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού Οικονομικών, με αφορμή τον πτωχευτικό κώδικα, καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, που ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό προκαλεί νέα τριήμερη συζήτηση για το επίμαχο νομοσχέδιο.

Η μομφή στο πρόσωπο του Χρήστου Σταϊκούρα γίνεται για το νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα, που συζητείται στη Βουλή.

Την ανακοίνωση της πρότασης μομφής έκανε από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας τα εξής:

«Ανακοινώνω λοιπόν στο σώμα, ότι με βάση το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής καταθέτουμε πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού που εισηγείται αυτόν το νόμο έκτρωμα.

Τον νόμο της πτώχευσης, της χρεοκοπίας ακόμη και φυσικών προσώπων και νοικοκυριών.

Τον νόμο της άμεσης ρευστοποίησης της περιουσίας τους.

Τον νόμο που μετά από οκτώ χρόνια προστασίας εντός των μνημονίων, έρχεται να άρει της προστασία της πρώτης κατοικίας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Δε θα σας αφήσουμε να κατεδαφίζετε την προστασία της πρώτης κατοικίας και να πτωχεύετε τους Έλληνες στα μουλωχτά.

Σαν τους κλέφτες.

Να ξεκινήσει άμεσα η τριήμερη συζήτηση.

Να αναγκαστεί να έρθει και ο κύριος Μητσοτάκης, που κρύβεται.

Να έρθει και να μας εξηγήσει κύριε υπουργέ, γιατί σας υπερασπίζεται και ποια είναι τα συμφέροντα και οι λόγοι εκείνοι που επιβάλουν εν μέσω πανδημίας να νομοθετείτε την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τη ρευστοποίηση της περιουσίας των αδύναμων συμπολιτών μας».

Τελευταία τροποποίηση στις 18:27 - 22 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.