ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φυγόποινος παραμένει ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς

09:10 - 23 Οκτ 2020 | Πολιτική
Φυγόποινος παραμένει ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς
Αγνοείται ακόμα ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος αναζητείται από την Πέμπτη από την ΕΛ.ΑΣ ώστε να συλληφθεί, καθώς δεν του δόθηκε αναστολή εκτέλεσης της ποινής του.

Έπειτα από την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου να προφυλακιστούν τα ηγετικά στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης, ο πρώην βουλευτής αρνείται να παραδοθεί και παραμένει άφαντος με τον δικηγόρο του, Περικλή Σταυριανάκη να αναφέρει: «Ο πελάτης μου έχει τις απόψεις του. Θα σταθμίσει το γεγονός ότι μπορεί να εκτίσει μία ποινή, η οποία στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μπορεί να μην επικυρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ποιος θα του δώσει πίσω τα χρόνια που έκανε φυλακή; Προς το παρόν είναι συνειδητή επιλογή του να μην εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών. Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο ή μεθαύριο και τι θα αποφασίσει. Γι’ αυτό τονίζω ότι αυτό ισχύει προς το παρόν».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σταυριανάκης υποστήριξε ότι η απόφαση του Χρήστου Παππά μπορεί τώρα να μην ακούγεται σωστή, αλλά δεν θα υποστεί και τίποτα χειρότερο από το να εκτίσει μια ποινή που στο τέλος δεν χρειάζεται να την εκτίσει.  Σύμφωνα με τον κ. Σταυριανάκη, ο Παππάς σκεφτόταν αυτή την κίνηση προτού βγει η απόφαη του δικαστηρίου γιατί είχε τον φόβο να μη δοθεί αναστολή στην ποινή του, ενώ δήλωσε ότι θα προσέλθει όταν βγει τελεσίδικη απόφαση. 

Εξηγώντας μάλιστα το σκεπτικό του Παππά ανέφερε πως «είναι σωστό και αζήμιο για μένα μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Δευτεροβαθμίου δικαστηρίου να έχω εκτίσει ποινή για το χρόνο της οποίας δεν μπορεί να μου τον δώσει κανείς πίσω αν αθωωθώ ή μειωθεί η ποινή μου».

Υπενθυμίζεται ότι χθες κλιμάκια της Ασφάλειας έκαναν έρευνες σε δύο σπίτια που του ανήκουν, ένα στο Ίλιον και δύο στου Παπάγου, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ αναμένεται έρευνα σε ένα ακόμα σπίτι ιδιοκτησίας του στα Γιάννενα.

Να σημειωθεί ότι οι 39 συνολικά καταδικασθέντες, στους οποίους δεν δόθηκε αναστολή εκτέλεσης των ποινών τους, θα μοιραστούν σε διάφορες φυλακές της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταδικασθέντες για την εγκληματική οργάνωση (ηγετική ομάδα) αναμένεται να οδηγηθούν στις φυλακές Δομοκού, Μαλανδρίνου και Τρικάλων.

Θα προηγηθεί, όμως, τις πρώτες 14 ημέρες η υποχρεωτική παραμονή τους σε καραντίνα Covid-19, πριν καταλήξουν στα ατομικά κελιά τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:41 - 23 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.