ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κούλογλου: «Αντίδοτο» στην εσωστρέφεια η πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα

15:14 - 23 Οκτ 2020 | Πολιτική
Κούλογλου: «Αντίδοτο» στην εσωστρέφεια η πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα
«Καλή κίνηση» για την ανάδειξη του πτωχευτικού κώδικα στην επικαιρότητα και «επιτρεπτή στο πολιτικό παιχνίδι» για αλλαγή ατζέντας από την «υπαρκτή εσωστρέφεια» στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, σύμφωνα με όσα είπε σήμερα ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Στέλιος Κούλογλου, στο Radio North 98.

«Νομίζω ότι είναι μια καλή κίνηση, γι' αυτό άλλωστε και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να υποστηρίξουν τη μομφή», είπε. «Είναι σωστό, πως η συζήτηση για το πτωχευτικό, δεν γινόταν στα “μουλωχτά”, αλλά επειδή η δημόσια συζήτηση έχει επικεντρωθεί στα ελληνοτουρκικά και στα μέτρα για την πανδημία, είναι λογικό, ότι όλα τα υπόλοιπα θέματα, παρότι πολύ σημαντικά, έχουν μπει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα.»

«Είναι ένα πολιτικό παιχνίδι στο οποίο επιτρέπονται κινήσεις, αν όχι επιβάλλονται κιόλας, για να αλλάξεις τη συζήτηση… Ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι έχει πέσει σε εσωστρέφεια. Έκανε πολύ κακό η πανδημία. Από τη μία ενίσχυσε την κυβέρνηση, συσπείρωσε τον κόσμο γύρω της, ενώ από την άλλη εμπόδισε τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει το συνέδριό του, με το οποίο θα μπορούσε να ξεπεράσει αυτή την εσωστρέφεια» πρόσθεσε.

Ο ίδιος πάντως υποστήριξε πως «κανείς απολύτως δεν θέτει θέμα ηγεσίας, διότι όλοι γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει τη σημερινή του πολύ ισχυρή παρουσία και ένα ποσοστό εκλογικό, αξιοζήλευτο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, στον Αλέξη Τσίπρα».

Για το θέμα των ποινών για τα μέλη της Χρυσής Αυγής, χαρακτήρισε «σύντομο ανέκδοτο την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να τιμωρηθούν οι Χρυσαυγίτες», ενώ σχετικά με τις τοποθετήσεις Κοντονή, σχολίασε πως ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ «έδωσε μια μπαλιά τον κενό χώρο για να βάλει γκολ η ΝΔ».

Για τα εθνικά θέματα κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις «αλλαγές στην κόκκινη γραμμή, που σε λίγο θα φτάσει στο Πασαλιμάνι», συμπληρώνοντας πως «αν τα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά, θα είχε καεί το πελεκούδι».

Τέλος ερωτηθείς σχετικά με το μεταναστευτικό και εδικά το θέμα των ΜΚΟ που κάνουν μπίζνες με τους ευρωπαϊκούς πόρους και τις ενοικιάσεις ακινήτων, είπες πως «τέτοιες περιπτώσεις αν υπάρχουν πρέπει να ελεγχθούν χωρίς αμφιβολία, αλλά δεν μπορούμε μαζί με το νερό να πετάξουμε και το μωρό, γιατί υπάρχουν και ΜΚΟ που προσφέρουν έργο».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:15 - 23 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.