ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στόλτενμπεργκ: Ελλάδα-Τουρκία ακυρώνουν στρατιωτικές ασκήσεις στις εθνικές τους επετείους

18:59 - 23 Οκτ 2020 | Πολιτική
Στόλτενμπεργκ: Ελλάδα-Τουρκία ακυρώνουν στρατιωτικές ασκήσεις στις εθνικές τους επετείους
Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν την ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων που είχαν προγραμματίσει στις εθνικές τους επετείους (28και 29 Οκτωβρίου).

Η συμφωνία επετεύχθη στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και την ανακοίνωση έκανε το απόγευμα της Παρασκευής ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ μίλησε για «πολύ ευπρόσδεκτο βήμα» και επαίνεσε την Αθήνα και την Άγκυρα για την «ευελιξία και την εποικοδομητική τους στάση».

Στις 28 Οκτωβρίου είναι η εθνικής επέτειος της Ελλάδας, ενώ στις 29 Οκτωβρίου η Τουρκία εορτάζει την εγκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα. Οι δύο χώρες είχαν προγραμματίσει στρατιωτικές ασκήσεις σε αυτές τις ημερομηνίες, ωστόσο, τελικά συμφώνησαν να τις ακυρώσουν.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ είπε ότι οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας. Οι κινήσεις απεμπλοκής με την ακύρωση των ασκήσεων, τόνισε, μειώνουν τον κίνδυνο ατυχημάτων και διευκολύνουν την προσπάθεια που γίνεται να αντιμετωπιστούν τα υποκείμενα ζητήματα, με τη συνδρομή της γερμανικής διαμεσολάβησης.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ κρατώντας πάντα... ίσες αποστάσεις ζήτησε και σήμερα η Ελλάδα και η Τουρκία να αποφύγουν τις εμπρηστικές δηλώσεις και ενέργειες.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.