ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη και τράπεζες για τον πτωχευτικό

20:33 - 25 Οκτ 2020 | Πολιτική
Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη και τράπεζες για τον πτωχευτικό
Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τις τράπεζες εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα. Χαρακτήρισε έκτρωμα το νόμο με τον νέο πτωχευτικό κώδικα και δεσμεύθηκε πως θα τον καταργήσει "τη δεύτερη φορά που θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ".

Αρχικά, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στην κριτική που δέχεται επειδή κατέθεσε πρόταση μομφής τώρα που υπάρχει έξαρση της πανδημίας και εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, ο Αλέξης Τσίπρας αντέστρεψε το ερώτημα και αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση έφερε τον πτωχευτικό νόμο σε αυτό το δύσκολο πλαίσιο.

"Βιώνουμε την χειρότερη φάση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η κυβέρνηση να μην έχει άλλη έγνοια από το να φέρει νομοσχέδιο για να πτωχεύουν τγα ελληνικά νοικοκυριά και οι τράπεζες να τους παίρνουν την πρώτη κατοικία. Είναι αδιανότητο να είναι αυτό η πρώτη σας προτεραιότητα την στιγμή που σε όλη την ευρώπη λαμβάνονται πολιτικές προσταας΄σιας πρώτης κατοικίας", σημείωσε.

Ο πρώην πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι "η πρώτη κατοικία προστατεύθηκε επί των ημερών μας. Έγιναν πλειστηριασμοί όσων είχαν τεράστια χρέη".

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε έκτρωμα το νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα και ουσιαστικά κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι με την πολιτική του εξυπηρετεί τους ισχυρούς. Ιδιαίτερα τις τράπεζες, αλλά και λίγους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Κατηγόρησε ιδιαίτερα τις τράπεζες ότι ζητούν τους πλειστηριασμούς, ενώ έχουν κλειστή την κάνουλα των χρηματοδοτήσεων σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

"Κατά 56 δισ. ευρώ έχουν αυξήσει τη ρευστότητά τους και έχουν επιστρέψει μόνο 10 δισ. στην ελληνική οικονομία. Τα μισά από αυτά τα έχουν δανείσει μόνο σε πέντε μεγάλες επιχειρήσεις", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση είπε πως ουσιαστικά "βαφτίζει" στρατηγικούς κακοπληρωτές εργαζόμενους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

"Οι πραγματικοί κακοπληρωτές, που πτωχεύουν τις επιχειρήσεις τους, έχουν ευνοϊκή μεταχείριση από τις τράπεζες. Ιδιοκτήτες καζίνο και εφοπλιστές είναι οι ευνοημένοι", είπε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ αναφέρθηκε και στα χρέη της Νέας Δημοκρατίας.

Κάλεσε τον Πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσει στην κοινωνία για τα παραπών και τόνισε ότι θα καταργήσει τον πτωχευτικό νόμο, αν και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγίνει κυβέρνηση.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.