ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Ντροπή για τα «σκονάκια» του Μαξίμου

15:06 - 29 Οκτ 2020 | Πολιτική
Τσίπρας: Ντροπή για τα «σκονάκια» του Μαξίμου
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην κυβέρνηση έπειτα από διαρροή non paper του Μεγάρου Μαξίμου με... οδηγίες διαχείρισης πληροφοριών προς μέσα ενημέρωσης.

Non paper του Μαξίμου με σημειώσεις προς μέσα ενημέρωσης για να διαχειριστούν ανάλογα τις πληροφορίες στηλιτεύει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Διαδίκτυο.

Το συγκεκριμένο σημείο του κυβερνητικού non paper έλεγε: “Πέραν των προφανών ειδήσεων δίνουμε μεγάλη έμφαση στη στήριξη του Τσιόδρα έναντι των επιθέσεων από τον Τσίπρα”.

Και αφορούσε την κριτική που άσκησε (και) ο ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του κ.Τσιόδρα ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να επενδύσουμε (ως χώρα) στα μέσα μαζικής μεταφοράς, παρότι αναγνώρισε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα συνωστισμού επιβατών.

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε σχετικά:

“Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκει τη χώρα ανοχύρωτη και το ΕΣΥ απροετοίμαστο με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που άφησε να περάσουν 8 μήνες αυτοθαυμαζόμενος.

Ακόμα και σήμερα, με πάνω από 1.500 κρούσματα τη μέρα, κατακόρυφη αύξηση των θανάτων και το ΕΣΥ στα όριά του, ο κ. Μητσοτάκης αντί να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για μόνιμες προσλήψεις γιατρών, για μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ, για αύξηση των κλινών ΜΕΘ και αποσυμφόρηση στη χαοτική κατάσταση στις δημόσιες συγκοινωνίες, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι η επικοινωνία.

Την ώρα που έχει χαθεί ο έλεγχος, τόσο στην υγειονομική όσο και στην οικονομική κρίση, ο κ. Μητσοτάκης ασχολείται με το να δίνει εντολές στο φιλοκυβερνητικό Τύπο για επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και σε εμένα προσωπικά.

Προφανώς και δεν με αγγίζουν. Είναι όμως ντροπή για την κατάντια της ενημέρωσης αλλά και για τον εκφυλισμό της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας.

Όσα σκονάκια, όμως, και να στείλει ο κ. Μητσοτάκης στα Μέσα που τον λιβανίζουν, δυστυχώς - για όλους μας - οι πολίτες βιώνουν πλέον καθημερινά τις πληγές από τις δραματικές επιπτώσεις της αδράνειάς του”.

Ανάλογη ανάρτηση έκανε και η Έφη Αχτσιόγλου

Συγκεκριμένα έγραψε: "Το σημερινό «ρεπορτάζ» για το υπουργικό συμβούλιο, που δημοσίευσε αυτούσιο το σκονάκι του Μαξίμου προς τα ΜΜΕ, αποτελεί «τομή» στον τρόπο που διεξάγεται η «ενημέρωση» στη χώρα μας.

Αναδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας το πώς λειτουργεί μερίδα των ΜΜΕ επί της διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, με κατ’ εντολή δημοσιεύματα απροκάλυπτης προπαγάνδας και κατά παραγγελία επιθέσεις εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Η δε νεότερη δημοσίευση με διαγραφή των επίμαχων φράσεων, μετά τη γενική κατακραυγή, κάνει απλώς τα πράγματα χειρότερα.

Αν μπορεί κανείς να μιλάει για «χειρότερα» μετά απ’ αυτό το σημείο".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.