ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει ο Μητσοτάκης-Τα βλέμματα στην εστίαση

23:09 - 30 Οκτ 2020 | Πολιτική
Τι μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει ο Μητσοτάκης-Τα βλέμματα στην εστίαση
Από σαράντα κύματα περνά η ανακοίνωση του νέων μέτρων για την αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το αρχικό σχέδιο ήταν το διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη να πραγματοποιηθεί στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής, ωστόσο η εξαγγελία μέτρων και από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, μετέθεσε το διάγγελμα του Πρωθυπουργού στις 15:00. Εξαιτίας όμως του σεισμού στη Σάμο, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο παιδιών, άλλαξε εκ νέου ο προγραμματισμός και τελικά τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν το Σάββατο, όπως γνωστοποίησε ο κ. Μητσοτάκης μέσω του Twitter.

Αναφορικά με το διάγγελμα, κάποια μέτρα, που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, αναμένεται να είναι οριζόντια για ολόκληρη την Ελλάδα (πχ καθολική χρήση μάσκας) και κάποια άλλα θα αφορούν τις πορτοκαλί περιοχές, που δεν είναι σε lockdown, όπως οι κόκκινες, αλλά καταγράφουν πολλά κρούσματα καθημερινά.

Οι εισηγήσεις των ειδικών

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι ζητούν να τεθούν σε ισχύ μέτρα όπως:

  • Χρήση μάσκας παντού ακόμα και στις πράσινες περιοχές
  • Αναστολή όλων των ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων
  • Αύξηση της τηλεργασίας

Σχολεία και λιανεμπόριο δεν θα κλείσουν, όπως άλλωστε συμβαίνει ήδη στις περιοχές επιπέδου 4 που εφαρμόζονται μίνι lockdown.

Τι μέλλει γενέσθαι με την εστίαση

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει και το ολικό κλείσιμο της εστίασης και στις «πορτοκαλί» περιοχές, εκτός από τις «κόκκινες» όπου ισχύει ήδη.

Επιπλέον, για τις «πορτοκαλί» περιοχές αναμένεται να κλείσουν από τη Δευτέρα γυμναστήρια, αίθουσες ψυχαγωγίας, σινεμά, θέατρα και χώροι όπου πραγματοποιούνται δραστηριότητες που θεωρούνται εστίες υπερμετάδοσης.

Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας αναμένεται να ξεκινά νωρίτερα, και συγκεκριμένα από τις 22:00 ή τις 23:00, ενώ σήμερα το μέτρο εφαρμόζεται στις 00:30.

Τέλος, το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό φαίνεται να απομακρύνεται.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:48 - 30 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.