ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ για τον προπηλακισμό του Πρύτανη του ΟΠΑ

11:35 - 31 Οκτ 2020 | Πολιτική
Στην καταδίκη των όσων έλαβαν χώρα την Πέμπτη στην πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για "αθλιότητες ομάδας αυτόκλητων τιμωρών".

«Οι νέες και οι νέοι στη χώρα μας δεν καταφεύγουν σε τραμπουκισμούς και σε διαπόμπευση προσώπων και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας για να επιτύχουν τους στόχους τους. Αυτές είναι ενέργειες που ταιριάζουν σε μιμητές βιαιοτήτων και αστυνομικών πρακτικών της δεκαετίας του '60» τόνισε, μεταξύ άλλων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρόσθεσε δε, ότι «πρακτικές σαν και αυτή, που εξευτελίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη, που δυσφημούν το φοιτητικό κίνημα και εντάσσονται -ως μορφή και περιεχόμενο- αποκλειστικά και μόνο στο οπλοστάσιο της ακροδεξιάς, δεν έχουν καμία δικαιολογία και μας βρίσκουν αποφασιστικά αντίθετους».

Την Παρασκευή, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναρτήθηκε φωτογραφία, η οποία απεικονίζει τον πρύτανη, Δημήτρη Μπουραντώνη, να δέχεται επίθεση από ομάδα ατόμων, η οποία του κρέμασε από τον λαιμό ταμπέλα, με το σύνθημα «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Ο ένας κουκουλοφόρος, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, κρατά με τη βία τον πρύτανη στην καρέκλα, ενώ ένας δεύτερος του περνάει την ταμπέλα στο λαιμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κουκουλοφόροι έπιασαν τον κ. Μπουραντώνη απo τον λαιμό, απειλώντας ακόμα και τη ζωή του. Στη συνέχεια προκαλέσαν εκτεταμένες ζημιές στο γραφείο του .

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η «πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης», στο πλαίσιο των δράσεων υπέρ των κατειλημμένων κτίριων. 

Σχετικές δηλώσεις έκαναν για το θέμα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:38 - 31 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.