ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Lockdown στη Θεσσαλονίκη- Μετακινήσεις με SMS-Aνοιχτά μόνο τα σχολεία

13:38 - 02 Νοε 2020 | Πολιτική
Κορονοϊός: Lockdown στη Θεσσαλονίκη- Μετακινήσεις με SMS-Aνοιχτά μόνο τα σχολεία
Θέμα χρόνου είναι πια να επιβληθεί καθολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται ραγδαία στην πόλη.

Η επίσκεψη του υπουργού Υγείας στην πόλη είναι ενδεικτική του συναγερμού που έχει σημάνει και δρομολογούνται ραγδαίες εξελίξεις.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανακοινωθεί ολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να τεθεί σε εφαρμογή και το σύστημα των SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Ο Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη είπε ότι θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό τη λήψη περαιτέρω μέτρων για τη συμπρωτεύουσα, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα αυστηρά μέτρα, τα οποία θα είναι στη λογική του λοκντάουν του Μαρτίου θα ισχύσουν από απόψε. Οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με SMS και ουσιαστικά ανοιχτά θα μείνουν μόνο τα σχολεία.

«Η επιδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη» είπε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας ότι κάποιοι διακινδύνευσαν και συνεχίζουν να διακινδυνεύουν τις ζωές των πολλών. «Καταλαβαίνω» είπε ο υπουργός Υγείας, «το άγχος και την κόπωση, όμως η δημόσια υγεία είναι πάνω απ' όλα». 

«Η κυβέρνηση χτύπησε εγκαίρως καμπανάκια, όμως κάποιοι δεν άκουσαν. Είμαστε υποχρεωμένοι να περιορίσουμε τη διασπορά» ξεκαθάρισε.

Η επιδημιολογική εικόνα που διαμορφώνεται στη Βόρεια Ελλάδα - στο μικροσκόπιο των επιδημιολόγων βρίσκεται όλη η περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δεδομένου ότι στη Δράμα εντοπίστηκαν χθες 90 κρούσματα, στη Ροδόπη 112 και στον Έβρο άλλα 48- θα απασχολήσει σήμερα τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και το επιτελείο του στη σύσκεψη με τους λοιμωξιολόγους στο Μαξίμου.

Εκεί θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις, ώστε να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις για το lockdown.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.