ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεραπετρίτης: Θα φτάσουμε στα 12 ναυτικά μίλια εν καιρώ

11:01 - 03 Νοε 2020 | Πολιτική
Για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια εν καιρώ έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Κανάλι της Βουλής.

«Θα το πράξει η χώρα. Θα φτάσουμε στα 12 ναυτικά μίλια εν καιρώ. Όπως προαναγγέλθηκε η επέκταση προς δυσμάς θα συντελεστεί και στην υπόλοιπη επικράτεια σε πολιτικό χρόνο, ο οποίος θα κριθεί σκόπιμος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του για την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα, ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε: «Δεν πρόκειται ποτέ να ωραιοποιήσω καταστάσεις ούτε να αναζητήσω ευκαιριακά πολιτικά οφέλη. Περιέγραψα αυτό που ισχύει σήμερα και σήμερα η κυριαρχία μας είναι στα έξι ναυτικά μίλια στη θάλασσα και στα δέκα ναυτικά μίλια στον αέρα. Εντός αυτής της κυριαρχίας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί καμία παραβίαση».

Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε ότι μεταξύ των 6 και 12 μιλίων η χώρα έχει κυριαρχικά δικαιώματα καθώς και το δικαίωμα επέκτασης της κυριαρχίας της που θα το ασκήσει σε «χρόνο που θα κριθεί σκόπιμος».

Τέλος, ο κ. Γεραπετρίτης κάλεσε πολιτικά κόμματα και πολίτες να αποφεύγουν ευκαιριακές και καιροσκοπικές κορώνες που θέλουν βύθιση πλοίων σε διεθνή ύδατα. «Τέτοια λόγια θα πρέπει να τα σκεφτόμαστε δυο φορές πριν τα πούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.