ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων στην Αττική

22:44 - 03 Νοε 2020 | Πολιτική
Κικίλιας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων στην Αττική
Τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή στην Αττική, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

«Εάν βλέπουμε να αλλάζουν ραγδαία τα επιδημιολογικά δεδομένα, εάν συνεχιστεί αυτή η τάση που βλέπω τις τελευταίες ημέρες, με τις υπερπολλαπλάσιες κατειλημμένες ΜΕΘ-COVID και την αύξηση του ρυθμού των κρουσμάτων, τότε ναι, βεβαίως θα παρθούν και άλλα μέτρα και στην Αττική» είπε ο υπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του STAR o κ. Κικίλιας έδωσε έμφαση στο πόσο «ύπουλος» είναι ο covid: « Mπορεί να κολλήσει οποιοσδήποτε αν δεν προσέξει. Αποδείχθηκε αυτό δυστυχώς περίτρανα στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία, κάτι που μάς αναγκάζει μόνιμα να αναθεωρούμε τα δεδομένα μας» τόνισε.

Αναφερόμενος στο δεύτερο κύμα επίθεσης του ιού προέβλεψε πως θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας για την Ευρώπη.

«Σήμερα το Βέλγιο, στο οποίο έχουν καταρρεύσει τα νοσοκομεία και οι εντατικές, στέλνει όσα περιστατικά μπορεί στη Γερμανία και οι γιατροί νοσηλεύουν ενώ είναι θετικοί στην COVID. Η Ολλανδία το ίδιο. Η Γαλλία έχει 50.000 κρούσματα την ημέρα. Η Αγγλία έχει να δηλώσει rapid test και να κάνει test από την 28η Οκτωβρίου. Η Καγκελάριος Μέρκελ βγήκε η ίδια δύο φορές σε διάγγελμα εντός 3 ημερών.

Βλέπετε ότι η μία χώρα πίσω από την άλλη πηγαίνουν σε lockdown πλέον. Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας για την Ευρώπη. Πρέπει όλοι να συναισθανθούν την κρισιμότητα των στιγμών» επεσήμανε επίσης.

Κάνοντας λόγο για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας και αφού εξήρε την αυταπάρνηση γιατρών και νοσηλευτών, ανέλυσε για άλλη μία φορά τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα από την πλευρά του κράτους:

«Έχουμε κάνει ένα ράλι τους τελευταίους μήνες. Έχουμε σχεδόν διπλασιάσει τις ΜΕΘ, έχουμε προσλάβει 7.000 υγειονομικούς, έχουμε εξελίξει τον τρόπο με τον οποίο τεστάρουμε, έχουμε 30 φορές παραπάνω τεστ, έχουμε rapid tests. Είδατε το έκτακτο σχέδιο το οποίο ήδη υλοποιήσαμε στη Θεσσαλονίκη. Από αύριο το πρωί μετακινείται και εγκαθίσταται μόνιμα στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του ΕΚΑΠΥ–ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου και θα επιβλέψει ο ίδιος την κατάσταση εκεί..

Βεβαίως υπάρχουν Υγειονομικές Περιφέρειες οι οποίες πιέζονται λιγότερο αυτή τη στιγμή απ’ ότι, για παράδειγμα, η Θεσσαλονίκη. Όμως, βλέπετε ότι η κατάσταση βαίνει επιδεινούμενη και αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να αναλογιστούν όλοι.

Τέλος, μιλώντας για το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακινήσεων από Νομό σε Νομό είπε: «Έχω την αίσθηση ότι θα ληφθεί μέριμνα πλέον και για αυτό. Αλλά θα ήθελα να πω επίσης, ότι είναι φύσει αδύνατον να υπάρχει ένας αστυνομικός δίπλα σε κάθε πολίτη. Και εξακολουθώ να πιστεύω και αυτή τη στιγμή τη δύσκολη ώρα την οποία βιώνουμε, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας έχει συναίσθηση της κατάστασης, ότι δεν θέλει να κινδυνεύσουν οι ευπαθείς ομάδες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.