ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρίχνει τους τόνους για lockdown o Πέτσας-Πρώτα απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων

12:41 - 04 Νοε 2020 | Πολιτική
Ρίχνει τους τόνους για lockdown o Πέτσας-Πρώτα απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, θέλησε να... μαζέψει το πρωί της Τετάρτης τις συζητήσεις για ολικό lockdown και στην Αττική, αν και τόσο ο ίδιος, όσο και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο σε δηλώσεις του την Τρίτη.

Μιλώντας, ωστόσο, σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμός Open διέψευσε τα σενάρια για την επιβολή ενός άμεσου lockdown στην Αττική. «Στην Αττική δεν είναι εκθετική η αύξηση του ιού. Θα περιμένουμε να δούμε αν θα αποδώσουν τα νέα μέτρα και μέσα στον Νοέμβριο για να αναχαιτίσουμε την διασπορά και να φέρουμε προς τα κάτω την επιδημιολογική καμπύλη», σημείωσε για να τονίσει στη συνέχεια πως  «αν χρειαστεί να επιβληθεί απαγόρευση σε διαπεριφερειακές μετακινήσεις, θα το κάνουμε αν μάς το πουν οι ειδικοί».

 

«Τα μέτρα που έχουμε πάρει και από την προηγούμενη βδομάδα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και τα μέτρα του τοπικού lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες παίρνονται ακριβώς για να μπορέσουμε τον Νοέμβριο να τιθασεύουμε το δεύτερο μεγάλο κύμα του κορωνοϊού, ώστε να είναι πιο αισιόδοξος ο Δεκέμβριος, δεδομένου ότι θέλουμε να κινηθεί και η αγορά, προκειμένου να μην έχουμε μία καθίζηση οικονομική» είπε μεταξύ άλλων, για να καταλήξει: «Αυτή είναι η μάχη που θα δώσουμε την επόμενη εβδομάδα».

«Δεν ξέρω αν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων. Η επιτροπή των ειδικών προτείνει πιο αυστηρά πράγματα από αυτά που υιοθετούνται.», τόνισε από την πλευρά του ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή που υποδεικνύει lockdown 15 ημερών, οι αποφάσεις πρέπει να παρθούν γρήγορα γιατί τα αυξημένα κρούσματα οδηγούν σε πίεση του συστήματος υγείας.

Εκτός της Αττικής, κοντά σε lockdown βρίσκονται Ροδόπη και Λάρισα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.