ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καθολικό lockdown σε όλη την Ελλάδα για ένα μήνα-Νεότερες πληροφορίες

22:21 - 04 Νοε 2020 | Πολιτική
Καθολικό lockdown σε όλη την Ελλάδα για ένα μήνα-Νεότερες πληροφορίες
Καθολικο lockdown σε ολόκληρη την Ελλάδα για έναν μήνα εισηγήθηκε η Επιτροπή λοιμωξιολόγων στην κυβέρνηση την Τετάρτη, μία εισήγηση που έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αναμένεται να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις το πρωί της Πέμπτης.

Το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων της Τετάρτης συνοδεύτηκε από διαρροές από κυβερνητικές πηγές που ανέφεραν πως "παρατηρείται εκθετική αύξηση που πρέπει να ανακοπεί" και ουσιαστικά... σηματοδότησαν την απόφαση για να μπει ξανά ολόκληρη η χώρα σε καραντίνα.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έκανε στη συνέχεια ακόμα πιο επίσημες τις διαρροές, καθώς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε ευθέως για καθολικο lockdown στην Ελλάδα για έναν περίπου μήνα.

Όπως είπε ο υπουργός, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έκαναν δεκτή τη σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων και παρέπεμψε για περισσότερες λεπτομέρειες στις ανακοινώσεις που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Πέμπτης, μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κ. Κικίλιας είπε πάντως ότι η εισήγηση των ειδικών είναι να κλείσουν τα Λύκεια και τα Γυμνάσια και να συνεχίσουν την λειτουργία τους κανονικά τα δημοτικά σχολεία σε όλη την χώρα. 

Πιθανότατα, λοιπόν, από την Παρασκευή ή το Σάββατο ο χάρτης της χώρας θα γίνει γκρι, χρώμα που για την ώρα χρησιμοποιείται για τις περιοχές σε ολικό lockdown, όπως είναι η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από τον Πρωθυπουργό το πρωί της Πέμπτης, έχοντας στο πλευρό του τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Διασπορά κρουσμάτων και διασωληνωμένοι

Από τα συνολικά 2646 κρούσματα τα 823 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται ήδη σε lockdown και τα 588 στην Αττική που αναμένεται να μπει τις επόμενες ημέρες. Μεγάλη διασπορά κρουσμάτων και στη Λάρισα.

Τα νούμερα αυτά, σε συνδυασμό με την πίεση στα νοσοκομεία, όπου νοσηλεύονται ήδη 179 συμπολίτες μας διασωληνωμένοι φέρνουν ολικό lockdown στη χώρα.

Το σχέδιο

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως σε ολόκληρη τη χώρα θα ισχύσει ό,τι ισχύει τώρα στη Θεσσαλονίκη και τις Σέερες.

Από το Σάββατο θα ισχύουν πανελλαδικά τα εξής:

Kυκλοφορία μόνο με SMS
Απαγόρευση κυκλοφορίας 21.00 - 05.00
Κλείνει και το λιανεμπόριο

Πέρα από τον περιορισμό στις μετακινήσεις θα κλείσουν όλα τα καταστήματα με εξαίρεση τα super market, τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και όσα διαθέτουν στην αγορά είδη πρώτης ανάγκης.

Τα σχολεία, όπως αναφέραμε και παραπάνω, θα κλείσουν με εξαίρεση τα δημοτικά ενώς στα γυμνάσια και στα λύκεια θα εφαρμοστεί το σύστημα της τηλεκπαίδευσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:40 - 04 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.