ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουλή: Διαμάχη Μητσοτάκη με Κουτσούμπα-Βαρουφάκη για την πορεία του Πολυτεχνείου

19:48 - 12 Νοε 2020 | Πολιτική
Βουλή: Διαμάχη Μητσοτάκη με Κουτσούμπα-Βαρουφάκη για την πορεία του Πολυτεχνείου
Οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου αποτέλεσαν ένα από τα σημεία πολιτικής σύγκρουσης στη Βουλή την Πέμπτη, στο πλαίσιο της συνεδρίασης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Το ζήτημα έθεσε από την πρωτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις, ιδιαίτερα από τη μεριά του γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, αλλά και του επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε από το βήμα της Βουλής τόνισε πως απόφαση της κυβέρνησης είναι η φετινή επέτειος για την εξέγερση του Πολυτεχνείου να εορταστεί με την κατάθεση στεφάνων από τους πολιτικούς αρχηγούς και να μη γίνει πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για όσους θέλουν να διεξαχθεί εν καιρώ πανδημίας η πορεία του Πολυτεχνείου λέγοντας πως «αυτή τη στιγμή οι πολίτες έχει ανάγκη από σύμπνοια και από ψύχραιμη κριτική αντιπάλων και όχι από ανοησίες, όπως ήταν το ζήτημα της τηλεκπαίδευσης και όσων εν μέσω πανδημίας μιλούν ακόμη για την πορεία του Πολυτεχνείου».

«Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμία τέτοια συμπεριφορά. Είμαι σίγουρος πως αυτό θα ήθελαν όσοι πρωταγωνίστησαν σε αυτή την εξέγερση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αντέδρασε έντονα φωνάζοντας από τα έδρανα και όταν πήρε το λόγο τόνισε πως το ΚΚΕ θα κάνει κανονικά πορεία, αλλά προσεκτικά και σεβόμενο τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως είχε κάνει την Πρωτομαγιά.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης από την πλευρά του τόνισε πως ούτε το ΜέΡΑ25 αποδέχεται την απόφαση της κυβέρνησης και είπε πως θα κάνει πορεία με αποστάσεις και τη συμμετοχή μόλις εννέα ατόμων, κάτι που επιτρέπεται και από το νόμο παρά την πανδημία.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επανήλθε λέγοντας πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην επιτρέψει τις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα την πορεία, όπως δεν έκανε παρελάσεις την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου.

Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά κατηγόρησαν τον Πρωθυπουργό πως έθιξε το θέμα επίτηδες για να αποπροσανατολίσει την κουβέντα από τις ευθύνες της κυβέρνησης για την πανδημία και ζήτησαν να υπάρξει διακομματική επικοινωνία και απόφαση για το πώς τελικά θα εορταστεί η επέτειος του Πολυτεχνείου.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.