ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρδαλιάς: Θα περάσουμε λάθος μήνυμα, αν επιτρέψουμε το κυνήγι

12:18 - 13 Νοε 2020 | Πολιτική
Χαρδαλιάς: Θα περάσουμε λάθος μήνυμα, αν επιτρέψουμε το κυνήγι
Τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση επιμένει στην απόφασή της να μην επιτρέψει το κυνήγι στην περίοδο του lockdown ανέπτυξε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση περί του να εξαιρεθεί το κυνήγι και το ερασιτεχνικό ψάρεμα, ως ατομικές δραστηριότητες άσκησης, από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας.

Ο υπουργός απάντησε ως εξής: "Έχουμε 170.000 κυνηγούς σε όλη την χώρα, το 65-70% αυτών είναι στην Κεντρική Μακεδονία και Θράκη, εκεί δηλαδή που σήμερα έχουμε το 60% των θετικών κρουσμάτων. Έχουμε πάνω από 22.000 ανθρώπους σε απομόνωση ως θετικά κρούσματα και άλλους 25.247 απομονωμένους επίσης ως στενές επαφές. Εκεί έχουμε δείκτες 14 ημερών-ρεκόρ. Την ίδια στιγμή έχουμε 10.000.000 ανθρώπους, δηλαδή ολόκληρη την χώρα σε μέτρα περιορισμού κινητικότητας. Και θα επιτρέψουμε σε 170.000 κυνηγούς να μετακινούνται ελεύθερα από νομό σε νομό, να στήνουν καρτέρι, για ψυχαγωγικούς λόγους; Με όλο τον σεβασμό στους κυνηγετικούς συλλόγους, γιατί είναι αμφίδρομη η σχέση και στα θέματα πυροπροστασίας, και γενικά η προσεγγιση μας στο θέμα του κυνηγού δεν έχει προκατάληψη, αλλά είναι λάθος μήνυμα" τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.