ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολλαπλοί οι στόχοι της επίσκεψης Μητσοτάκη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

13:33 - 17 Νοε 2020 | Πολιτική
Πολλαπλοί οι στόχοι της επίσκεψης Μητσοτάκη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Πολλαπλού ενδιαφέροντος είναι η επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης από σήμερα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Άμπου Ντάμπι συνοδεία των υπουργών Εξωτερικών και Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια και Άδωνι Γεωργιάδη αντίστοιχα αλλά και του υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για την Οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη. Επίσης, στην αποστολή βρίσκονται ακόμα η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Θάνος Ντόκος.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Κέντρου Hedaya, Dr. Ali Rashid Al Nuaimi, διεθνούς οργανισμού για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και θα επισκεφτεί το Sheikh Zayed Grand Mosque Center.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων αναμένεται να βρεθούν καίρια ζητήματα προώθησης της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων και της άμυνας.

Αναμένεται να υπογραφούν δύο συμφωνίες, η πρώτη για την αμυντική και εξωτερική πολιτική και η δεύτερη για στρατηγική εταιρική σχέση των δύο κρατών. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το Άμπου Ντάμπι έχει εναντιωθεί στην νεοοθωμανική πολιτική της Άγκυρας στη Λιβύη, την Ανατολική Μεσόγειο και άλλες περιοχές, γεγονός που η Ελλάδα επιθυμεί να αξιοποιήσει και να αποκτήσει έναν σημαντικό σύμμαχο στον αραβικό κόσμο, απέναντι στην Τουρκία και τον Ερντογάν.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη θα προωθηθούν ακόμα οι συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει για συμμετοχή των ΗΑΕ στα τριμερή σχήματα με Κύπρο, Αίγυπτο και Ισραήλ.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.