ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νομοθετική πρόβλεψη για αυτόματη παράταση προθεσμιών σε πελάτες λογιστών

23:19 - 18 Νοε 2020 | Πολιτική
Νομοθετική πρόβλεψη για αυτόματη παράταση προθεσμιών σε πελάτες λογιστών
Την άμεση ανάγκη συγκεκριμένης νομοθετικής πρόβλεψης με σκοπό την παράταση προθεσμιών σε πελάτες λογιστών, σε ελεγκτικές εταιρείες, σε επιχειρήσεις κ.α. στις περιπτώσεις που ασθενούν οι λογιστές τους ή οι εργαζόμενοι τους από Covid-19, ζητάει με Κοινοβουλευτική Παρέμβαση, ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Σπανάκης.

Στην Ερώτηση που κατέθεσε στους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο κ. Σπανάκης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τα λογιστικά γραφεία σήμερα επιτελούν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Οι αυξημένες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί δεν αποκλείουν τον κίνδυνο οι ίδιοι οι λογιστές ή οι εργαζόμενοι τους να γίνουν θύματα του Covid-19. Κάτι τέτοιο σημαίνει την αδυναμία λειτουργίας του λογιστικού γραφείου».

Συνεχίζοντας, τονίζει πως «υπάρχει άμεση ανάγκη συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης για τα λογιστικά γραφεία, τις επιχειρήσεις που δεν έχουν εξωτερικό λογιστή καθώς και τις ελεγκτικές εταιρείες που έχουν σημαντικές υποχρεώσεις απέναντι στους πελάτες τους και στις Κρατικές Αρχές, όπως για παράδειγμα η χορήγηση των Εκθέσεων Φορολογικής Συμμόρφωσης, Εκκαθαρίσεις κ.α.» και ρωτάει τους αρμόδιους Υπουργούς:

1)Προτίθεστε να προχωρήσετε σε σχετική νομοθετική ρύθμιση;

2)Σε ποιες άλλες σχετικές προβλέψεις προτίθεστε να προχωρήσετε προκειμένου να αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους προβλήματα της καθημερινότητας;

3)Προτίθεστε να προχωρήσετε στη δημιουργία μιας πλατφόρμας αυτόματης ενημέρωσης των αρμόδιων Κρατικών Αρχών;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.