ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεραπετρίτης: Η αντιπολίτευση αλλοίωσε τη δήλωσή μου για τις ΜΕΘ

18:36 - 24 Νοε 2020 | Πολιτική
Γεραπετρίτης: Η αντιπολίτευση αλλοίωσε τη δήλωσή μου για τις ΜΕΘ
Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γερπετρίτης, προχώρησε σε δήλωση σχετικά με τοποθέτησή του για τις ΜΕΘ που προκάλεσε αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η δήλωση αλλοιώθηκε εσκεμμένα για να δημιουργηθούν εντυπώσεις.

Σε δήλωσή του ο Γιώργος Γεραπετρίτης κάνει λόγο για αλλοίωση των όσων είπε σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, και παραθέτει το απόσπασμα με τη δήλωση του λίγα δευτερόλεπτα πριν το απόσπασμα που έχει κυκλοφορήσει ευρέως στα social media.

Επιπλέον ο υπουργός Επικρατείας κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ  ότι «αλλοίωσε τη δήλωσή του για να τον χαρακτηρίσει τυμβωρύχο» και καταλήγει ότι «δυστυχώς οι λέξεις, στον μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης, έχουν χάσει το νόημά τους».

«"Αν με ρωτάτε, θα ήθελα να έχουμε και 5.000 ΜΕΘ. Οι ΜΕΘ όμως δεν είναι η λύση του ζητήματος θα πρέπει πρώτα απ' όλα να προφυλασσόμαστε εμείς οι ίδιοι ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε στις ΜΕΘ": Αυτό είπα σήμερα, λίγα δευτερόλεπτα πριν το αποκομμένο και εκτός πλαισίου απόσπασμα της δήλωσής μου που κυκλοφορεί», διευκρινίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφορικά με τα λεγόμενά του για τον κορονοϊό, την κατάσταση του ΕΣΥ και τους θανάτους ασθενών που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

Και συνεχίζει: «Για κάθε αντικειμενικό ακροατή, είναι προφανές ότι ανέφερα πως η έμφαση πρέπει να δοθεί στην πρόληψη ώστε να μην φτάνουμε να γεμίσουν οι εντατικές, ανεξαρτήτως αριθμού. Η αξιωματική αντιπολίτευση αλλοίωσε τη δήλωσή μου για να με χαρακτηρίσει τυμβωρύχο. Δυστυχώς οι λέξεις, στον μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης, έχουν χάσει το νόημά τους».

Ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Γεραπετρίτη είχε ως εξής:

«Αν με ρωτάτε, προφανώς θα θέλαμε να είχαμε και 2.000 και 3.000 και 5.000 ΜΕΘ. Να έχουμε όμως υπόψη μας -και αυτό είναι πάρα πολύ κρίσιμο να το επισημάνουμε- ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση του ζητήματος. Θα πρέπει πρώτα απ' όλα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι έτσι ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε σε αυτές τις ΜΕΘ… Εάν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ, αυτό θα σήμαινε κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών… Γιατί; Διότι η θνητότητα μέσα στις Μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45% - 50%, άρα σκοπός δεν είναι να μεγιστοποιήσουμε εκείνους που μπαίνουν στην ειδική θεραπεία, σκοπός μας είναι να απομειώσουμε το φαινόμενο, τηρώντας τα μέτρα και προσπαθώντας όσο το δυνατόν να έχουμε μια κοινωνική αποστασιοποίηση».

Τελευταία τροποποίηση στις 18:40 - 24 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.