ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάιατ: Οι ΗΠΑ καλωσορίζουν το ενδιαφέρον για τα F-35

15:01 - 30 Νοε 2020 | Πολιτική
Πάιατ: Οι ΗΠΑ καλωσορίζουν το ενδιαφέρον για τα F-35
Το μήνυμα πως η αμυντική σχέση των ΗΠΑ με την Ελλάδα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και ότι οι ΗΠΑ εργάζονται για να την περαιτέρω ενίσχυση της, συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής απόκτησης των F-35 στη χώρα μας, στέλνει με δήλωσή του ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, διαψεύδοντας δημοσιεύματα περί του αντιθέτου.

Η δήλωσή του αναλυτικά:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, στα υψηλότερα επίπεδα, χαιρέτισαν το ενδιαφέρον της Ελλάδας να αποκτήσει το F-35 για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Έχουμε δείξει την υποστήριξή μας για τις προμήθειες και συνεργαζόμαστε στενά για ένα μελλοντικό πρόγραμμα εξαγοράς, το οποίο θα ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες της Ελλάδας, θα διασφαλίσει τη διαλειτουργικότητα με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και θα βελτιώσει την περιφερειακή σταθερότητα. Όλες οι αναφορές για το αντίθετο είναι ψευδείς και ψευδείς δηλώσεις της πολιτικής των ΗΠΑ.

Η αμυντική σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας βρίσκεται στο υψηλό όλων των εποχών και είναι μια από τις ισχυρότερες στρατιωτικές σχέσεις της Αμερικής στην Ευρώπη. Είμαστε υπερήφανοι για την εταιρική μας άμυνα και ασφάλεια με την Ελλάδα και εργαζόμαστε καθημερινά για να το προωθήσουμε από τη δύναμη στη δύναμη, συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής απόκτησης του F-35 από την Ελλάδα. Ο δρόμος για την απόκτηση του F-35 είναι μια πολυετής διαδικασία που θα βασίζεται φυσικά στις επιτυχίες που έχουν επιτευχθεί στο πρόγραμμα αναβάθμισης F-16 Viper της Ελλάδας.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.