ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το σχέδιο Μητσοτάκη για «άνοιγμα»-Με το εμβόλιο η νυχτερινή διασκέδαση

08:05 - 03 Δεκ 2020 | Πολιτική
Το σχέδιο Μητσοτάκη για «άνοιγμα»-Με το εμβόλιο η νυχτερινή διασκέδαση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης "ξέκοψε" το βράδυ της Τετάρτης κάθε συζήτηση σχετικά με το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης στην Ελλάδα. Το δεύτερο lockdown αναμένεται να τραβήξει σε μάκρος, με... μετρημένες κινήσεις, μέχρι, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, να έρθουν τα εμβόλια και να επιτρέψουν κάθε δραστηριότητα. Ακόμα και τη νυχτερινή διασκέδαση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε ουσιαστικά το κυβερνητικό σχέδιο για την άρση του δεύτερου lockdown σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο του 31ου ετήσιου Greek Economic Summit.

Ο Πρωθυπουργός έκανε σαφές πως κάποιες δραστηριότητες δεν πρέπει να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε τα εμβόλια όπως για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ και η μεταμεσονύχτια διασκέδαση. «Δεν μπορεί να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια», τόνισε. Κι αυτό γιατί, όπως τόνισε, πρέπει η χώρα να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο ισχυρή στο τέλος της πανδημίας και να έρθει έτσι πιο γρήγορα η ανάκαμψη.

Όσο για το σχέδιο του «ανοίγματος», ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου να γίνει σχετικά άμεσα, αλλά και πάλι με συγκεκριμένους περιορισμούς (sms και click away).

Επίσης, είπε πως ενδεχομένως να ακολουθήσουν τα εστιατόρια, που όμως, θα λειτουργήσουν με αυστηρούς κανόνες.

mitsusa2

Για τα σχολεία ο Πρωθυπουργός παρέπεμψε στους επιστήμονες, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να ξανανοίξουν το 2021 και να συνεχιστεί μέχρι τότε η τηλεκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες.

Άλλωστε, τα κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, όπως δυστυχώς οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας.

Έτσι, είναι βέβαιο πως το lockdown θα παραταθεί και μετά τις 7 Δεκεμβρίου και η οικονομία θα αρχίσει να ανοίγει σταδιακά λίγο πριν από τις γιορτές.

Θα είναι, όμως, όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός μία αργή διαδικασία, που ασφαλώς απαιτεί καλή οργάνωση από τη μεριά της κυβέρνησης και υπομονή από τη μεριά των πολιτών.

Όπως, τόνισε και ο Αλμπέρτ Μπουρλά, CEO της Pfizer, που ανακάλυψε ένα από τα «σωτήρια» εμβόλια, «η επιστροφή στην κανονικότητα δεν είναι μακριά, αλλά δεν είναι τώρα».

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.