ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παράταση lockdown μέχρι 14/12 ανακοίνωσε ο Πέτσας

13:35 - 03 Δεκ 2020 | Πολιτική
Παράταση lockdown μέχρι 14/12 ανακοίνωσε ο Πέτσας
Την παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας πως η απόφαση αυτή ελήφθη, καθώς τα κρούσματα μειώνεται με πιο αργό ρυθμό από αυτόν που αναμενόταν, ενώ τα νοσοκομεία -ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα- βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση.

Στην ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτραπεί η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών.

Για όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις το lockdown συνεχίζεται μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Μέχρι την ιδια ημερομηνία -τουλάχιστον- θα εξακολουθήσουν να υφίστανται και οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το σχεδιασμό της κυβέρνησης, ενόψει των γιορτών, για τη λειτουργία της εστίασης ή των σχολείων. Ζήτησε υπομονή και τόνισε πως θα υπάρξει αναλυτικό σχέδιο την επόμενη εβδομάδα, με ανακοινώσεις πιθανότατα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εμβολιασμοί

Για το ζήτημα των εμβολιασμών, ο κ. Πέτσας είπε πως οι πολίτες θα εμβολιαστούν "εθελοντικά και δωρεάν".

Όπως σημείωσε, θα δημιουργηθούν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να εμβολιάζονται 2.117.440 πολίτες τον μήνα. Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από τους υγειονομικούς και θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες άνω των 65 ετών, καθώς και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Για τον ΕΟΔΥ και την καταγραφή κρουσμάτων

Ο κ. Πέτσας επισήμανε πως «τις τελευταίες μέρες το εθνικό μέτωπο που έχει συγκροτηθεί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βάλλεται από ανυπόστατους ισχυρισμούς που υιοθετούν πρακτικές συνωμοσιολογίας και διασποράς ψευδών ειδήσεων. Με σεβασμό στους πολίτες και στους εκατοντάδες επιστήμονες που μετέχουν στη συλλογή των στοιχείων, δόθηκαν από την κυβέρνηση, τον ΕΟΔΥ και κορυφαίους καθηγητές, μέλη της Επιτροπής των ειδικών, καταλυτικές απαντήσεις για την προάσπιση της αλήθειας» είπε. Όπως συμπλήρωσε, «δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έχει επιλέξει να έχει και να παρέχει πλήρη εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα». 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:59 - 03 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.