ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Αδιανόητο να μην βρεθεί η Τουρκία αντιμέτωπη με συνέπειες

18:24 - 04 Δεκ 2020 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Αδιανόητο να μην βρεθεί η Τουρκία αντιμέτωπη με συνέπειες
Eνόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμά πως δεν μπορεί πλέον η Τουρκία να μένει στο απυρόβλητο. "Δεν νοείται να μην βρεθεί αντιμέτωπη με συνέπειες εάν συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες", τόνισε.

«Τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αφορούν την Ευρώπη, καθώς επηρεάζουν την Ανατολική Μεσόγειο. Σχετίζονται με το ΝΑΤΟ, καθώς επηρεάζουν το νοτιοανατολικό του τμήμα. Έχουμε καταστήσει σαφές πως δεν νοείται να μην βρεθεί η Τουρκία αντιμέτωπη με συνέπειες εάν συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες. Και πιστεύω πως αυτό είναι πλέον σαφές σε όλους τους παράγοντες που ενδιαφέρονται για αυτή τη γωνιά του κόσμου».

Αυτό διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον δημοσιογράφο του Politico Matthew Kaminski, στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου τεχνολογίας και καινοτομίας «Web Summit 2020» της Λισαβόνας, που εφέτος διενεργείται διαδικτυακά.

«Τα λόγια δεν αρκούν πλέον. Θα πρέπει να δούμε ξεκάθαρες πράξεις από την τουρκική πλευρά και αυτό σημαίνει πραγματική αλλαγή στην πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, τονίζοντας πως το παιχνίδι της «γάτας με το ποντίκι» πρέπει να σταματήσει.

Η Τουρκία απέσυρε και πάλι το Ορούτς Ρέις πριν από τη Σύνοδο (προφανώς) για να γλιτώσει τις κυρώσεις, αλλά ο κ. Μισέλ στέλνει λοιπόν το μήνυμα πως η Ευρώπη έχει αντιληφθεί το... τέχνασμα.

Το αν θα φτάσουμε βέβαια τελικά σε κυρώσεις στη Σύνοδο Κορυφής της επόμενης εβδομάδας δεν μπορεί να το πει κανείς με σιγουριά, αλλά φαίνεται πως τα περιθώρια ανοχής στενεύουν για την Άγκυρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:26 - 04 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.