ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης για Τουρκία: Η ΕΕ δεν θα διακινδυνεύσει το κύρος της

21:44 - 07 Δεκ 2020 | Πολιτική
Μητσοτάκης για Τουρκία: Η ΕΕ δεν θα διακινδυνεύσει το κύρος της
Την αντιμετώπιση των κλιμακούμενων προκλήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο, κλήθηκε να σχολιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της χώρας μας να μετατρέψει τις ελληνοτουρκικές διαφορές σε ευρωτουρκικές, όπως είπε χαρακτηριστικά, στη συνέντευξή του στο δελτίο του Alpha.

Όπως είπε, πιστεύει ότι η Ε.Ε. δεν θα διακινδυνεύσει το δικό της κύρος, ωστόσο προέβλεψε πως δεν θα είναι η Ελλάδα που θα θέσει βέτο σε περίπτωση μιας χλιαρής αντίδρασης. «Το βέτο παραπέμπει σε μία χώρα που είναι μόνη της, αλλά η Ελλάδα έχει πάρα πολλούς συμμάχους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συζητήσει με την Τουρκία, ενώ σε περίπτωση αδιεξόδου, προτίθεται να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

«Η Τουρκία είχε τη δυνατότητα από τον Οκτώβριο να αποσύρει το Oruc Reis αλλά δεν το έκανε. Το έκανε λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην τακτική της Άγκυρας.

Ο Πρωθυπουργός δεν θέλησε να προεξοφλήσει τι θα συμβεί στη Σύνοδο Κορυφής, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΕΕ δεν θα διακινδυνεύσει το δικό της κύρος.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:58 - 07 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.