ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας: Ξεκινά η εθνική εκστρατεία εμβολιασμού μέχρι τον Ιούνιο

21:55 - 10 Δεκ 2020 | Πολιτική
Κικίλιας: Ξεκινά η εθνική εκστρατεία εμβολιασμού μέχρι τον Ιούνιο
Εθνική εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορoνοϊού μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 ξεκινά το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για την αναδιοργάνωση του ΤΑΠΠ που θα ψηφιστεί απόψε.

Ο υπουργός Υγείας υπεραμύνθηκε της ρύθμισης, «κάνοντας λόγο για μια εθνική προσπάθεια μείζονος σημασίας, σε ένα εγχείρημα που δεν έχει επαναληφθεί ποτέ στη χώρα, ώστε να επιστρέψει σε μερική κανονικότητα». 

«Δεν είναι κυβερνητικό αλλά ένα εθνικό και πατριωτικό εγχείρημα, που θα δώσει τη δυνατότητα να φτάσουμε σε κάθε άκρη της χώρας και να ενημερώσουμε σωστά για την αναγκαιότητα των εμβολίων. Αυτή η εθνική εκστρατεία περιλαμβάνει συνεργασία και συμπράξεις με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Μπροστάρηδες μπαίνουν τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, η Εκκλησία της Ελλάδας, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης Α' και Β΄ βαθμού, επιστημονικοί, ιατρικοί και φαρμακευτικοί σύλλογοι, επαγγελματικές ενώσεις και συνδικαλιστικές οργανώσεις, αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία, ΜΚΟ, με σκοπό να μεταδοθεί σωστά το μήνυμα του εμβολιασμού σε κάθε γωνιά της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας. 

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, όπως είπε ο κ. Κικίλιας, συγκροτείται στο υπουργείο Υγείας, τριμελής επιτροπή οργάνωσης της εθνικής εκστρατείας, μέλη της οποίας είναι ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ένα μέλος που υποδεικνύεται από τον υπουργό Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας διαβεβαίωσε ότι η διαφήμιση για την προώθηση των μηνυμάτων «θα γίνει με διαγωνιστικές διαδικασίες, διαφάνεια και καθαρότητα» και τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας δεσμεύτηκε στα κόμματα ότι θα ενημερώνονται σε εβδομαδιαία βάση για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Την τροπολογία δήλωσαν ότι υπερψηφίζουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 δηλώνουν «παρών», ενώ η Ελληνική Λύση καταψηφίζει.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:56 - 10 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.