ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλγα Κεφαλογιάννη για τον Προϋπολογισμό 2021: Να στηριχθεί το ΕΣΥ

17:56 - 14 Δεκ 2020 | Πολιτική
Όλγα Κεφαλογιάννη για τον Προϋπολογισμό 2021: Να στηριχθεί το ΕΣΥ
Στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό του 2021 μίλησε η βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη υπογραμμίζοντας ότι σχεδιάστηκε μέσα σε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, μια σφοδρή πανδημία που φέρνει «μία ιστορικών διαστάσεων, οικονομική κρίση».
Η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι ο Προϋπολογισμός του 2021 δίνει συνέχεια στις οικονομικές πολιτικές του προηγούμενου έτους, που στόχο δεν είχαν άλλο παρά μόνο «να κρατήσουν την κοινωνία όρθια, μέσα σε αυτή την πρωτοφανή ύφεση». Πρόσθεσε, επίσης, ότι μέσα στο 2020 δόθηκαν 24 δις ευρώ για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας και το 2021 θα διατεθούν 7,5 δις ακόμα, ενώ παράλληλα οι ευρωπαϊκοί πόροι που εξασφαλίστηκαν τον Ιούλιο του 2020 θα διοχετευτούν στην ελληνική οικονομία το 2021. 
Σύμφωνα με την πρώην υπουργό, σχεδιάζονται μεταρρυθμίσεις για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, την πράσινη ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό των κρατικών δομών, την αύξηση της απασχόλησης, την εξάλειψη της αδήλωτης εργασίας αλλά και την ψηφιακή μετάβαση. «Η πολυπόθητη ανάκαμψη που προβλέπεται για το 2021, έχει γέφυρα όλα τα μέτρα που ληφθήκαν έως σήμερα από την κυβέρνηση», όπως για παράδειγμα επεσήμανε, την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, την μείωση του ΕΝΦΙΑ, του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και των ασφαλιστικών εισφορών. 
Ακόμη, ανέφερε ότι αποτελεί αδιαπραγμάτευτη πολιτική δέσμευση, η στήριξη του ΕΣΥ, «γιατί το μεγάλο μάθημα της πανδημίας, είναι η ανάγκη για ένα σύγχρονο σύστημα δημόσιας υγείας. Για ένα αποτελεσματικό σύστημα πρόνοιας και φροντίδας των πολιτών» δήλωσε συγκεκριμένα. 
Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας έχει στόχο, «ένα σύγχρονο κράτος, ευέλικτο και ουσιαστικό, που υπηρετεί τον πολίτη, με όρους αξιοκρατίας και διαφάνειας» δήλωσε η κ. Κεφαλογιάννη και υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης της δημόσιας εκπαίδευσης, του πολιτισμού, των ευάλωτων ομάδων αλλά και αύξηση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας υποαπασχολούμενων ομάδων, όπως οι γυναίκες και οι νέοι. «Εάν δεν πάρουμε άμεσα μέτρα, θα υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη και το ΑΕΠ» τόνισε.

Κατά το κλείσιμο της ομιλίας της η κ. Κεφαλογιάννη μίλησε για ένα δύσκολο 2021 που θα δοκιμαστούν οι αντοχές και οι ικανότητες όλων. «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην πρώτη γραμμή της μάχης, αγνοώντας τις διενέξεις και τους διχασμούς, και σε αυτή τη μεγάλη κρίση, θα σταθεί για μια ακόμα φορά στο ύψος των περιστάσεων. Όπως η ιστορία της αρμόζει. Για μια υπερήφανη και ευημερούσα Ελλάδα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.