ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέτσας: Ενδεχόμενο σκλήρυνσης μέτρων σε τοπικό επίπεδο-Καμία αλλαγή ωραρίου κυκλοφορίας

11:32 - 19 Δεκ 2020 | Πολιτική
Πέτσας: Ενδεχόμενο σκλήρυνσης μέτρων σε τοπικό επίπεδο-Καμία αλλαγή ωραρίου κυκλοφορίας
«Θα παραμείνουμε αυστηρά σε αυτό το ωράριο κυκλοφορίας ενόψει των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς, δεν υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης μέτρων, ενδεχομένως να υπάρχει περίπτωση σκλήρυνσης μέτρων σε τοπικό επίπεδο τύπου Δ. Αττικής, Κοζάνης».

Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ.

«Έχει μεγάλη σημασία σε τοπικό επίπεδο να παρεμβαίνουμε γρήγορα και να ελέγχουμε πιθανές εστίες διασποράς για να μην ξεφύγουν από τον έλεγχο», υπογράμμισε.

Φεβρουάριο-Mάρτιο ο εμβολιασμός μεγάλου ποσοστού των ευάλωτων συμπολιτών

Αναφερόμενος στις γιορτές ο κ. Πέτσας ανέφερε πως το σημαντικό είναι να έχουμε ένα κλειστό κύκλο και «να μην ανοίγουμε τις επαφές μας». «Ας προσπαθήσουμε να είναι τα ίδια πρόσωπα οι επαφές μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπροσθέτως, είπε πως μέχρι τους Φεβρουάριο-Mάρτιο θα έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Σημείωσε δε την ανάγκη της τήρησης των μέτρων παράλληλα με το πρόγραμμα για τους εμβολιασμούς, ενώ ανέφερε πως ο πρωθυπουργός θα εμβολιαστεί πρώτος.

Επίσης, κάλεσε τους πολίτες που κλείνουν ραντεβού για εμβόλιο, να προσέρχονται στο ραντεβού και να μην το απορρίπτουν. 

Σημειώνεται ότι οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου της εταιρείας Pfizer θα φθάσουν στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου. Την αμέσως επόμενη ημέρα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα testing.gov.gr

Όπως επισήμανε ο κ. Πέτσας, είναι σημαντικό να μην εφησυχάσουμε και υποστήριξε πως εάν τα μέτρα τηρούνται, αποδίδουν και δεν υπάρχει λόγος να παραταθούν. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι πολύ σημαντικό μέτρο είναι και αυτό που ανακοινώθηκε χθες, Παρασκευή, για δωρεάν μαζικά γρήγορα τεστ για τον κορονοϊό.

Όπως διευκρίνισε, μέσω της πλατφόρμας testing.gov.gr, οι πολίτες μπορούν να δηλώνουν ενδιαφέρον να υποβληθούν σε τεστ, στα 386 σημεία ελέγχου που έχουν καθοριστεί. Η πλατφόρμα θα ανοίξει τη Δευτέρα.

Οικονομία

Σχετικά με την οικονομία, ο κ Πέτσας επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα στηρίζει την οικονομία από τις συνέπειες της πανδημίας.

Τέλος, για το θέμα της μείωσης του ορίου των ηλεκτρονικών αποδείξεων για το αφορολόγητο, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως η κατάσταση θα αξιολογηθεί όταν κλείσει η χρονιά.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:21 - 19 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.