ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Ελευσίνα ο Χαρδαλιάς-Δεν υπάρχει μεγάλη διασπορά

16:51 - 20 Δεκ 2020 | Πολιτική
Στην Ελευσίνα ο Χαρδαλιάς-Δεν υπάρχει μεγάλη διασπορά
«Η δική μας δουλειά είναι να θέσουμε τα δεδομένα υπόψιν των λοιμοξιολόγων» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην Ελευσίνα.

«Αντιλαμβάνομαι τις συζητήσεις που γίνονται αλλά πρέπει να αντιληφθούμε ότι είναι ένα εθνικό θέμα και η κριτική πρέπει να γίνεται με νηφαλιότητα».

Ο ίδιος, ερωτηθείς για το αν θα ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα και σε άλλες περιοχές είπε πως οι αρμόδιοι φορείς δεν λειτουργούν με βάση τη διαίσθηση αλλά με βάση τα στοιχεία.

Αναφέρθηκε ακόμη και στην κατάσταση στην περιοχή.

«Όλο το στοχευμένο τέστινγκ και οι πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει, δείχνουν ότι δεν υπάρχει μεγάλη διασπορά, δείχνει ότι είμαστε μπροστά από την πανδημία» τόνισε.

«Με βάση τα σημερινά δεδομένα, δεν ξέρουμε μέχρι τα Χριστούγεννα τι θα γίνει, αξιολογούμε κάθε μέρα τα στοιχεία» κατέληξε.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ σαρώνουν την περιοχή

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν δωρεάν rapid test, μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) στις ακόλουθες περιοχές της Δ. Αττικής:

Δήμος Ελευσίνας 10:00-16:00:

Δημοτικό parking, Τραυλού και Χατζηδάκη

Δημοτικό Ιατρείο Μαγούλας

Δήμος Ασπροπύργου, Κοινότητα Ρομά

09:00-12:00, Νέα Ζωή

12:30-15:00, Νεόκτιστα

Δήμος Μάνδρας, 10:00-15:00 Πλατεία Γκλιάτη.

Σκληρό lockdown

Από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, οι τρεις περιοχές της Δυτικής Αττικής μπήκαν ουσιαστικά σε ολικό lockdown. Αναλυτικά, ισχύουν τα εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 ως τις 05:00, εξαιρουμένων μόνο των εργαζομένων με άδεια εργοδότη.
  • Αναστολή λειτουργίας λιανεμπορίου ακόμα και με click away, κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων, καταστημάτων περιποίησης νυχιών και όλων των επιχειρήσεων.
  • Αναστολή πάσης φύσης εκκλησιαστικών λειτουργιών και ελεύθερη πρόσβαση σε εκκλησίες, με εξαίρεση των κηδειών που δεν θα ξεπερνούν τα 10 άτομα.
  • Μαζικοί έλεγχοι με rapid tests, ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων με έμφαση σε Νέα Ζωή, Νεόκτιστα, Άνω και Κάτω Φούσα, Γκοριτσά, Σοφό Ασπροπύργου και ευρύτερα σε Ελευσίνα και Μάνδρα.
  • Εντατικοποίηση ελέγχων στους εργαζομένους των περιοχών αυτών από κλιμάκια ΕΟΔΥ, της ΓΓΠΠ και των Ενόπλων Δυνάμεων, με έλεγχο την 1η, 5η και 10η μέρα.

Επίσης:

  • Μοριακός έλεγχος κάθε πέντε σε εργαζομένους οίκων ευγηρίας.
  • Μαζική διανομή προστατευτικών μασκών με μέριμνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Απομόνωση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που δεν χρήζουν νοσηλείας σε νοσοκομείο, σε χώρους και δομές που έχουν εξασφαλιστεί από την Πολιτική Προστασία.
  • Rapid test στους πωλητές λαϊκών αγορών από αυτές τις περιοχές.
  • Αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και rapid test σε μικροπωλητές.
Τελευταία τροποποίηση στις 17:30 - 20 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.