ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία:Διμερές πρόβλημα με την Ελλάδα (όχι την ΕΕ) το Αιγαίο

09:14 - 23 Δεκ 2020 | Πολιτική
Τουρκία:Διμερές πρόβλημα με την Ελλάδα (όχι την ΕΕ) το Αιγαίο
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ κάλεσε χθες την Αθήνα να επιδιώξει λύση μέσω του διαλόγου στα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου αντί να «σέρνει την Ευρωπαϊκή Ένωση στη διένεξη», όπως μεταδίδει η Hurriyet.

«Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της χώρας μας. Aπλώς θέλουμε να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας. Η Ελλάδα είναι αυτή που εμφανίζει αρνητικά αυτή την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας», είπε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό NTV.

Ο κ. Ακαρ, όπως αναφέρει η Hurriyet, υποστήριξε πως η Αθήνα στοχεύει να παρουσιάσει τα ζητήματα «σαν να πρόκειται για διένεξη μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας», σημειώνοντας πως η Άγκυρα «θεωρεί πως αυτό είναι άσκοπο και δεν αντανακλά τα γεγονότα».

Επέμεινε πως η Τουρκία είναι «αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τα τετελεσμένα στην ανατολική Μεσόγειο», ενώ, κατά τον ίδιο, «προσπαθούμε να επιλύσουμε όλα τα προβλήματά μας πολιτικά μέσω του διαλόγου με τους γείτονες μας στην ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο και στην Κύπρο στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας. Αυτός είναι ο σκοπός, η πρόθεση και η ευχή μας».  

Να υπενθυμίσουμε πως στη διπλωματική... σκακιέρα η Τουρκία εξέδωσε Navtex... καλής θέλησης για το Oruc Reis.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.