ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Εθελοντική αιμοδοσία για τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία

13:55 - 27 Δεκ 2020 | Πολιτική
Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνει σήμερα η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», για τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία και κακοήθεις νεοπλασματικές νόσους.

Η αιμοδοσία πραγματοποιείται από τις 10:00 το πρωί στον Πολυχώρο Σπούτνικ στο Μεταξουργείο (Κεραμεικού 46 και Μυλέρου) και θα διαρκέσει μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση: «Επειδή σαν χώρα -δυστυχώς- δεν έχουμε καλλιεργήσει στο έπακρο την κουλτούρα της εθελοντικής προσφοράς αίματος, αναγκαζόμαστε να εισάγουμε μεγάλες ποσότητες αίματος από το εξωτερικό, κυρίως για τους πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς, όπως τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία και κακοήθειες, εν προκειμένω. Συνεπώς, αυτή τη στιγμή, που οι εισαγωγές αίματος -λόγω COVID-19- είναι δυσχερείς, τα παιδιά αυτά εκπέμπουν SOS».

«Ας κάνουμε όλοι πράξη την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στο συνάνθρωπο και ας πάμε -όσοι μπορούμε- να προσφέρουμε αίμα και ζωή, σπαταλώντας λίγα λεπτά από το χρόνο μας», τονίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Γιατί, η αλληλεγγύη δεν μπαίνει σε καραντίνα».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.