ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέτσας: Καμία χαλάρωση την Πρωτοχρονιά-Προτεραιότητα στα σχολεία, μετά το λιανεμπόριο

13:52 - 28 Δεκ 2020 | Πολιτική
Το Σύστημα Υγείας βρίσκεται ακόμα υπό πίεση τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υπάρξει καμία χαλάρωση μέτρων για τις γιορτές. Άφησε, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοιίξουν τα σχολεία.

Η κατάσταση εξακολουθεί να απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση, τόνισε ο Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στην εικόνα στα νοσοκομεία. Το ποσοστό καταλυμένων ΜΕΘ είναι κατά μέσο όρο στο 68%. Στην Αττική φτάνει το 63%, αλλά στη Θεσσαλονίκη παραμένει στο 91%.

Όπως είπε μέχρι τις 7 Ιανουαρίου ισχύουν τα μέτρα που αποφασίστηκαν και δεν προκείται να χαλαρώσουν στο ελάχιστο.

Για τα σχολεία θα υπάρξει σύσκεψη της υπουργού Παιδείας με τους ειδικούς για να εξεταστεί το θέμα και να τεθεί το πλαίσιο. «Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο εξήγησε ότι πρέπει να δούμε τα στοιχεία της επόμενης εβδομάδας και τότε θα ληφθούν οι αποφάσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε μεταξύ άλλων πως η χώρα κάνει δύο παράλληλες προσπάθειες κατά του κορονοϊού. Αμυνα με τα μέτρα και επίθεση με το εμβόλιο.

«Γι' αυτό ακριβώς, η χθεσινή μέρα - όπως τόνισε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τον εμβολιασμό του - είναι σπουδαία. Γιατί το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε οριστικά να τελειώνουμε με την περιπέτεια του COVID. Ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο των ζωών μας. Να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Να ξαναπάρει μπροστά η οικονομική δραστηριότητα», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:04 - 28 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.