ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλό... timing για ανασχηματισμό

10:44 - 03 Ιαν 2021 | Πολιτική
Καλό... timing για ανασχηματισμό
Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν σενάρια που θέλουν τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να σχεδιάζει ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος και η απόφαση του lockdown έως τις 11 Ιανουαρίου τα ενισχύει.

Οι περιορισμοί αποφασίστηκαν ασφαλώς για να δημιουργηθεί ένα πιο ασφαλές έδαφος ανοίγματος δραστηριοτήτων, όπως τα σχολεία, ωστόσο, το διάστημα 3 με 11 Ιανουαρίου που θα εφαρμοστεί το νέο σκληρό lockdown δημιουργεί και αξιοποιήσιμο πολιτικά χρόνο.

Πρόκειται για ένα ικανό χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο μπορεί να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, να γίνουν οι ορκωμοσίες και οι παραδόσεις-παραλαβές.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα μπορεί δηλαδή μέχρι τις 11 Ιανουαρίου να έχει πάρει μορφή και οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί να έχουν αναλάβει καθήκοντα.

Νέα χρονιά και νέα αρχή από τις 11 Ιανουαρίου. Αυτό φανερώνει η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επαναφέρει αυστηρά μέτρα, παρά τις αναμενόμενες αντιδράσεις, για να βάλει τις βάσεις ώστε το «σύστημα» να κάνει restart.

Εντός της εβδομάδας θα μάθουμε αν ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να «ανακαινίσει» την εικόνα της κυβέρνησης ή αν θα πορευτεί με το υπάρχον σχήμα, καθώς υπάρχουν και οι σύμβουλοί του που υποστηρίζουν πως όσο παραμένει άνετα μπροστά στις δημοσκοπήσεις, δεν έχει λόγο να ταράξει τα νερά του υπουργικού συμβουλίου.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.