ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσημο: Στις 12 το μεσημέρι ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης

10:45 - 04 Ιαν 2021 | Πολιτική
Επίσημο: Στις 12 το μεσημέρι ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης
Ανακοινώθηκε και επίσημα πλέον ότι σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα γνωστοποιηθεί η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, καθώς ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατέληξε το Σαββατοκύριακο στην σύνθεση της νέας κυβέρνησης και πλέον αυτό που απομένει είναι η δημοσιοποίηση των επιλογών του.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν σενάρια που θέλουν τον Πρωθυπουργό να σχεδιάζει ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος και η απόφαση του lockdown έως τις 11 Ιανουαρίου τα είχε ενισχύσει.

Οι περιορισμοί αποφασίστηκαν για να δημιουργηθεί ένα πιο ασφαλές έδαφος ανοίγματος δραστηριοτήτων, όπως τα σχολεία, ωστόσο, το διάστημα 3 με 11 Ιανουαρίου που θα εφαρμοστεί το νέο σκληρό lockdown δημιουργεί και αξιοποιήσιμο πολιτικά χρόνο.

Πρόκειται για ένα ικανό χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο μπορεί να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, να γίνουν οι ορκωμοσίες και οι παραδόσεις-παραλαβές.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα μπορεί δηλαδή μέχρι τις 11 Ιανουαρίου να έχει πάρει μορφή και οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί να έχουν αναλάβει τα καθήκοντά τους.

Σε κάθε περίπτωση η προεργασία του Σαββατοκύριακου στο Μέγαρο Μαξίμου παραπέμπει σε έναν ανασχηματισμό με δομικά χαρακτηριστικά που δεν έχει καμία σχέση με τις «διορθωτικές κινήσεις» στο κυβερνητικό σχήμα, που προτίμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον περασμένο Αύγουστο.

Στόχος του Πρωθυπουργού είναι η ισχυροποίηση του κυβερνητικού σχήματος, μπροστά στις κρίσιμες προκλήσεις του 2021 που ξεκινά ενώ η μάχη κατά της πανδημίας συνεχίζεται. Ο μαζικός εμβολιασμός αποτελεί το μεγάλο εθνικό εγχείρημα και η επιστροφή στην ανάπτυξη με την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:51 - 04 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.