ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανασχηματισμός στις 12.00: Οι αμετακίνητοι, οι αλλαγές, τα νέα πρόσωπα

11:41 - 04 Ιαν 2021 | Πολιτική
Στις 12.00 αναμένεται η ανακοίνωση των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα που αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως είναι αναγκαίες με τη νέα χρονιά.

Στόχος του Πρωθυπουργού είναι η ισχυροποίηση του κυβερνητικού σχήματος, μπροστά στις κρίσιμες προκλήσεις του 2021 που ξεκινά ενώ η μάχη κατά της πανδημίας συνεχίζεται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει ήδη τις επιλογές του και έχει ξεκινήσει τα τηλέφωνα προς τους "εκλεκτούς" του.

Πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως ο ανασχηματισμός θα φέρει σημαντικές αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά θα υπάρξουν και αρκετοί αμετακίνητοι.

Χρήστος Σταικούρας, Νίκος Δένδιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως θα διατηρήσουν τα υπουργεία τους, ενώ στη θέση του ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παραμείνει ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος άλλωστε έχει αναλάβει το Ταμείο Ανάκαμψης. Λογικά, επίσης στο υπουργείο Υγείας θα παραμείνει ο Βασίλης Κικίλιας, όπως και ο Κυριάκος Πιερρακάκης στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, επίσης λογικά θα διατηρήσει τη θέση του, όπως και ο Νότης Μηταράκης στο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ερωτηματικά υπάρχουν για Λίνα Μενδώνη και Κώστα Καραμανλή, που όμως, μάλλον διατηρούν τα υπουργεία τους, όπως και ο Χάρης Θεοχάρης.

Από εκεί κι έπειτα ξεκινούν οι αλλαγές.

Στο επίκεντρο των αλλαγών βρίσκονται, ασφαλώς, οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης, καθώς προφανώς αποτελεί πολιτικό θέμα το σε ποιες θέσεις θα αποφασίσει να τους αξιοποιήσει ο Πρωθυπουργός.

Υπάρχει σενάριο ο κ. Γεωργιάδης να μένει στο Ανάπτυξης, ο κ. Παπαθανάσης να παίρνει το Ενέργειας και ο κ. Χατζηδάκης να πηγαίνει στο Εργασίας.

Για τη θέση του εκπροσώπου φαίνεται πως οδεύει ο Χρήστος Ταραντίλης, ενώ στην θέση της παραμένει η Αριστοτελία Πελώνη.

Ο Στέλιος Πέτσας που αποχωρεί ενδεχομένως να βρεθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, ως αναπληρωτής υπουργός. Για υπουργός στο Εσωτερικών ακούγεται έντονα ο Μάκης Βορίδης. Αποτελεί ασφαλώς είδηση η αντικατάσταση του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Εξαιρετικά πιθανή είναι η αποχώρηση του Γιάννη Βρούτση από το υπουργείο Εργασίας, ενώ νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση αναμένεται να είναι οι βουλευτές Σπήλιος Λιβανός και Κώστας Σκρέκας.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 12:59 - 04 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.