ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεραμέως: Με κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης θα ανοίξουν τα σχολεία (video)

09:35 - 05 Ιαν 2021 | Πολιτική
Κεραμέως: Με κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης θα ανοίξουν τα σχολεία (video)
Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν νηπιαγωγεία και δημοτικά, τα οποία ανοίγουν στις 11 Ιανουαρίου σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, περιέγραψε η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιστούν πριν τον γενικό πληθυσμό με προτεραιότητα τους καθηγητές που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Αναφερόμενη αναλυτικά στα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων η υπουργός Παιδείας επανέλαβε, μιλώντας στον Ant1, ότι τα σχολεία θα ανοίξουν με κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης των μαθητών εξηγώντας ότι θα υπάρχει δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός μαθητών, γονέων και κηδεμόνων.

Παράλληλα, όπως είπε η υπουργός, θα υπάρξουν διαφορετικά διαλλείματα για τους μαθητές, ενώ όπου υπάρχει δυνατότητα, θα χρησιμοποιούνται όλες οι είσοδοι των σχολείων για τους ίδιους λόγους.

Όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης, η κ. Κεραμέως έκανε γνωστό ότι θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς για να κάνουν προληπτικά τεστ από τις 14:00 έως τις 17:00. «Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο ώστε να υπάρξει μια εικόνα» είπε η υπουργός και πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα αυτή αφορά και τους μαθητές του λυκείου, οι οποίοι μπορούν να ζητήσουν μέσω αυτής την εξέτασή τους για τον κορονοϊό. Την ίδια ώρα ο ΕΟΔΥ θα κάνει δειγματοληπτικά τεστ στα σχολεία.

Η κ. Κεραμέως έκανε ακόμα γνωστό ότι οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιστούν πριν τον γενικό πληθυσμό, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι καθηγητές με υποκείμενα νοσήματα.

Σε ερώτηση για το πότε αναμένεται να ανοίξουν τα γυμνάσια και λύκεια, η υπουργός σημείωσε ότι θα εξεταστεί το θέμα με τους ειδικούς, ενώ πρόσθεσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει ανακοίνωση για τη μείωση της εκπαιδευτικής ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς όπως είπε, ήταν μια δύσκολη χρονιά.

Για τα Πανεπιστήμια είπε ότι δεν υπάρχει εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για δια ζώσης μαθήματα, ενώ όπως είπε η υπουργός θα εκδοθεί ειδική εγκύκλιος για τις κατατακτήριες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.