ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τετ-α-τετ Μητσοτάκη- Ιερώνυμου στην ορκωμοσία, στο φόντο της σύγκρουσης Εκκλησίας-Πολιτείας

11:15 - 05 Ιαν 2021 | Πολιτική
Ξεχωριστό ενδιαφέρον λαμβάνει η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, λόγω της κόντρας που έχει ανοίξει ανάμεσα σε κυβέρνηση και Εκκλησία για τις λειτουργίες των ναών τα Θεοφάνεια. Τα... φώτα στραμμένα στο τετ α τετ Μητσοτακη-Ιερώνυμου.

Η ορκωμοσία θα αρχίσει στις 11:00 με την πρώτη από τις τρεις ομάδες και τελικά σε αυτή θα παραστεί, παρότι δεν είθισται, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΙΣ Μητροπολίτης Αθηναγόρας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Η Αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της κι εμείς τη δική μας» λέει ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΙΣ Μητροπολίτης Αθηναγόρας δίνοντας το στίγμα της αυριανής ημέρας του εορτασμού των Φώτων, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός χωρίς πιστούς και την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να ανοίξει τους ναούς.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προτίθεται μάλιστα να τελέσει αύριο τον αγιασμό των υδάτων σε ανοιχτή θάλασσα στην περιοχή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εκκλησιαστικοί κύκλοι κάνουν λόγο για μία κίνηση του Αρχιεπισκόπου που έχει συσπειρώσει γύρω του όλη την Εκκλησία λίγες εβδομάδες μετά την περιπέτεια της υγείας του στέλνοντας το μήνυμα «ως εδώ», τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρηθούν.

Η κυβέρνηση κάλεσε σε ανακοίνωσή της την Εκκλησία να "συμμορφωθεί στις υποδείξεις", σημειώνοντας πως οι νόμοι δεν μπορεί να εφαρμόζονται κατά το δοκούν.

Είναι ξεκάθαρο, ωστόσο, πως από την πλευρά της ιεραρχίας της Εκκλησίας δεν διαφαίνεται κάποια υποχώρηση.

Στο φόντο αυτό η συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου στην ορκομωσία των μελών της κυβέρνησης αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον και ενδεχομένως κάποια κίνηση ή κάποια ατάκα να έχει την αξία και τη σημασία της.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.