ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο... ακουστικό του ο Μητσοτάκης για λιανεμπόριο, σχολεία-Αλλεπάλληλες συσκέψεις

18:43 - 07 Ιαν 2021 | Πολιτική
Στο... ακουστικό του ο Μητσοτάκης για λιανεμπόριο, σχολεία-Αλλεπάλληλες συσκέψεις
Ανακοινώσεις σχετικά με τα σχέδια Κυβέρνησης για το λιανεμπόριο και τα σχολεία θα κάνει το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Αλλεπάλληλες οι συσκέψεις των ειδικών, που ανησυχούν για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα των συσκέψεων των ειδικών για τα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊού, που θα αφορούν κυρίως στο άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση "κλείδωσε" το απόγευμα της Πέμπτης το άνοιγμα, σε συνέχεια της σχετικής ανακοιίνωσης από το υπουργείο Παιδείας. Ορισμένοι λοιμωξιολόγοι ζήτησαν επανεξέταση της απόφασης για περιοχές που έχουν πολλά κρούσματα, αλλά τελικά αποφασίστηκε ότι νηπιαγωγεία και δημοτικά θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση οι επιστήμονες θεωρούν πως το άνοιγμα πρέπει να γίνει με επιπλέον αυστηρά μέτρα που θα περιορίζουν το ενδεχόμενο διασποράς του ιού.

Επισημαίνεται πως τα 510 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη προέκυψαν από λίγα τεστ, λόγω της αργίας των Θεοφανείων. Συνεπώς, δεν σηματοδοτούν ύφεση κρουσμάτων. Ιδιαίτερα στην Αττική τα κρούσματα είναι πολλά και υπάρχει ανησυχία.

Εκτός από τα σχολεία, μεγάλο ερωτηματικό παραμένει και το τι θα απογίνει με το λιανεμπόριο. Θυμίζουμε πως με βάση την τελευταία ανακοίνωση της κυβέρνησης στις αρχές του 2021, από τη Δευτέρα (11/1) θα επανέλθει το click away και θα ανοίξουν ξανά βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια κλπ. Στην πραγματικότητα βέβαια κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου σίγουρο. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή, με την αγορά να αναμένετι την απόφαση με αγωνία.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών και όταν τις λάβει στα χέρια του, θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις του. Εκτός απροόπτου, ο Νίκος Χαρδαλιάς, θα τις ανακοινώσει και θα τις αναλύσει το απόγευμα της Παρασκευής.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

 
Τελευταία τροποποίηση στις 19:45 - 07 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.