ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά: Πρώτη αντίδραση ΥΠΕΞ στην πρόσκληση Τσαβούσογλου

15:25 - 11 Ιαν 2021 | Πολιτική
Εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά: Πρώτη αντίδραση ΥΠΕΞ στην πρόσκληση Τσαβούσογλου
Η Ελλάδα δεν έχει λάβει ακόμα επίσημη πρόσκληση για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών από την Τουρκία, αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, ωστόσο, η δημόσια πρόσκληση από τη μεριά του Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποτελεί σημαντική εξέλιξη.

Πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ σημειώνουν πως είναι σημαντικές οι δηλώσεις Τσαβούσογλου και ουσιαστικά αποτελούν πρόσκληση για διερευνητικές επαφές, γι΄αυτό και θα υπάρξει επίσημη αντίδραση.

Η Ελλάδα, όμως, σπεύδει να διευκρινίσει πως η δήλωση Τσαβούσογλου πως η ατζέντα είναι "ευρεία" δεν συνάδει με την πραγματικότητα. Η Ελλάδα επιμένει εδώ και πολύ καιρό ότι θα συζητηθεί μόνο το ζήτημα του καθορισμού των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, όπως άλλωστε έχει συμβεί και στους προηγούμενους 60 γύρους διερευνητικών επαφών, αναφέρουν από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται ότι ο τελευταίος γύρος διερευνητικών επαφών έγινε τον Μάρτιο του 2016 στην Αθήνα. Άρα, ο επόμενος θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη και αναμένεται να καθοριστεί από τις δυο πλευρές. 

Σχετικά με πιθανή συνάντηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του Νίκου Δένδια στα Τίρανα, από την ελληνική πλευρά απαντούν ότι δεν υπάρχει τέτοιος προγραμματισμός. 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:28 - 11 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.