ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Σημαντική η επανέναρξη διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας

16:11 - 11 Ιαν 2021 | Πολιτική
Κομισιόν: Σημαντική η επανέναρξη διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας
Άμεσο σχόλιο από τη μεριά της Κομισιόν, μετά τη δήλωση Τσαβούσογλου για πρόσκληση της Τουρκίας στην Ελλάδα, για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Πίτερ Στάνο ρωτήθηκε σχετικά με τη δήλωση Τσαβούσογλου και υπογράμμισε τη θέση της Κομισιόν που είναι ότι η αποκλιμάκωση και η εξομάλυνση των σχέσεων της Ελλάδας με την Τουρκιά είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη και των ευρωτουρκικών σχέσεων γενικότερα.

Τα ζητήματα που προκαλούν σημαντική ενόχληση και ερεθίζουν τις σχέσεις οποιουδήποτε κράτους – μέλους με την Τουρκία είναι άλλωστε ζητήματα για όλη την ΕΕ, σημείωσε ο κ. Στάνο.

Πάντως, τόνισε πως η Κομισιόν δεν έχει λάβει καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με την τουρκική πρόσκληση. Άλλωστε και το ελληνικό ΥΠΕΞ τόνισε πως δεν υπάρχει επίσημη πρόσκληση από την τουρκική πλευρά, πέραν των δηλώσεων του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Να σημειώσουμε τέλος πως ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, επιβεβαίωσε ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες στις 21 Ιανουαρίου, όπου και θα συναντηθεί με τον Ζοζέπ Μπορέλ, Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.