ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεταφέρεται στη Βουλή η «μάχη» για τα τραπεζοκαθίσματα

16:10 - 13 Ιαν 2021 | Πολιτική
Μεταφέρεται στη Βουλή η «μάχη» για τα τραπεζοκαθίσματα
Στη Βουλή έχει μεταφερθεί το ζήτημα των τελών κοινόχρηστών χώρων για τις επιχειρήσεις εστίασης, που βρίσκονται αντιμέτωπες με δυσβάσταχτα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Στο Reporter είχαμε αναδείξει το θέμα, κατόπιν καταγγελιών από τη μεριά των επιχειρηματιών, που έχασαν την προθεσμία πληρωμής και πλέον καλούνται να πληρώσουν και ποινή επί της οφειλής για τα τέλη των τραπεζοκαθισματων.

Σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη επιχειρηματίες εστίασης με τον αντιδήμαρχο Αθηναίων, κ. Βασίλη Κορομάντζο, υπήρξε από τη μεριά του δήμου, κατανόηση για τα αιτήματα του κλάδου. Ο αντιδήμαρχος τόνισε μάλιστα πως τον Νοέμβριο είχε υπάρξει απόφαση για παράταση όλων των οφειλών προς το δήμο μέχρι τις 30/4/2021, ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών "μπλόκαρε" ειδικά την παράταση των οφειλών για τα τραπεζοκαθίσματα.

Καθώς το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στο δήμο Αθηναίων, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα, με ληξιπρόθεσμες οφειλές να έχουν προκύψει σε χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης, οι δήμοι μεταφέρουν το πρόβλημα στο υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.

Άλλωστε, αυτές τις μέρες στη Βουλή γίνεται συζήτηση νέου νομοσχεδίου του ΥΠΕΣ για το ΑΣΕΠ και είναι πολλοί οι βουλευτές που θέτουν το ζήτημα των τελών για τα τραπεζοκαθίσματα.

Η Βουλευτής Α' Αθηνών και Υπεύθυνη Τομέα Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΜέΡΑ25, κα. Αγγελική Αδαμοπούλου, ανέδειξε πρώτη το ζήτημα, αλλά πλέον βουλευτές από όλα τα κόμματα ζητούν από τον νέο υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, να επιλύσει το ζήτημα με κάποια νομοθετική ρύθμιση ή τροπολογία επί του νομοσχεδίου.

Η πρόταση είναι να υπάρξει παράταση τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, αλλά και η δυνατότητα ένταξης των οφειλών στις 100 δόσεις, που αναμένεται να ανοίξουν και από τους δήμους τον Μάρτιο.

Αναμένεται η αντίδραση από τη μεριά του υπουργείου Εσωτερικών, την οποία αναμένουν με αγωνία οι επιχειρηματίες εστίασης.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 17:13 - 13 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.